Vijesti 11.10.2018.

Vasković pozvan u tužilaštvo zbog slučaja ‘Dragičević’

ČITANJE: 2 minute

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pozvalo je Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka.

Kako je saopšteno, Vasković je pozvan na saslušanje javnim sredstvim informisanja jer “izbjegava lično primiti poziv”.

„Slobodan Vasković poziva se da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica,  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske“, saopšteno je iz Tužilaštva.

U pozivu Vaskoviću je navedeno da, ako se ne pojavi na saslušanju, može biti doveden putem sudske policije a može i platiti kaznu u iznosu od 5.000 KM.

Podsjetimo, Vasković je 4. oktobra na svom blogu objavio tekst u kojem je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića.

Ostavite novinare, riješite ubistvo

Savez za pobjedu smatra da nema nikakve potrebe da Republičko javno tužilaštvo poziva novinara-blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u “slučaju Davida”, jer je on (Vasković) mjesecima pisao o ovom ubistvu, iznoseći brojne dokaze koji ukazuju na to da je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS umiješan u ovaj zločin.

Savez za pojedu poziva Republičko javno tužilaštvo da što prije provjeri Vaskovićeve navode. Podsjećaju da Vasković mjesecima piše i iznosi dokaze o ubistvu Davida Dragičevića, a da Republičko javno tužilaštvo i dalje ćuti o ovom zločinu i ne odgovara ni na jedno pitanje koje im je upućeno.

Republičko javno tužilaštvo ne treba da saslušava novinare niti da ih privodi.

Republičko javno tužilaštvo treba konačno da kaže ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Ukolio to ne urade, a rokovi za to su davno istekli, postaće direktni saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića, saopšteno je z Saveza za pobjedu.

(Nezavisne/BN TV)