Sport 13.06.2016.

Vaterpolo: Peto mjesto za Banjalučane u Makarskoj

ČITANJE: 1 minuta

Veterani vaterpolo kluba Incel iz Banjaluke osvojili su peto mjesto na turniru “Makarska rivijera 2016”.

Banjalučki veterani su na Jadranu uknjižili i prvi internacionalnu pobjedu deklasiravši slovačku ekipu H2O POLO PIEŠTANY s ubjedljivih 9:3.

„Ovo je prvo učešće Incela na Međunarodnom veteranskom turniru ‘Makarska rivijera 2016’, koji je ove godine okupio proslavljena imena (Subotić i Matijašević iz Crne Gore te reprezentativac Mađarske Doci), državne reprezentativce i osvajače evropskih i svjetskih titula. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom, a posebnu draž daje i prva međunarodna pobjeda, koju smo izborili u utakmici sa slovačkim timom”, naveli su u banjalučkom timu.

Banjalučani su u Makarskoj odigrali još nekoliko utakmica.

“Odmjerili smo snage sa Jadranom uz Herceg Novog osvajačem turnira i trećeplasiranim Galebom iz Omiša, malo nam je nedostajalo za uspjeh, ali smo u potpunosti zadovoljni napretkom u igri. Intenzivno se pripremamo za Drugi međunarodni turnir vaterpolo veterana Banjaluka 2016, koji organizujemo od 8 do 10. jula. Turnir će biti međunarodnog karaktera, očekujemo učešće sedam ekipa, i ovim putem pozivamo Banjalučane i Banjalučanke da dođu na utakmice i uživaju u vaterpolu”.

U Makarskoj su iz ekipe Incela najefikasniji bili Mirko Ćurlić sa sedam, Nikola Ćosić sa šest, Bojan Guzina sa četiri te Milan Jaćimović, Goran Stojisavljević, Josip Križanac i Darko Telić sa po jednim golom.

Pobjednik turnira je ekipa veterana Jadran Herceg Novi. Turnir je završen podjelom priznanja i sjajnim druženjem učesnika koje su domaćini organizovali na brodu “Makarski Jadran”.

Ovo je bio treći turnir koji su banjalučki vaterpolo veterani odigrali u 2016. godini. Poslije osmog mjesta na turniru “Mimoza 2016”, osvojeno je treće mjesto na Proljetnom vaterpolo turniru u Slavonskom Brodu.

(mondo.ba)