Vijesti 30.03.2017.

Vatra progutala silos, vikendicu i autootpad

ČITANJE: 2 minute

Dio autootpada u mjestu Kola, vikendica u Porebricama, te silos za piljevinu preduzeća “Interlignum” izgorjeli su u tri odvojena požara koja su buknula na području Banjaluke, Pelagićeva i Teslića.

Povrijeđenih u ovim požarima nije bilo, a ukupna materijalna šteta iznosi desetine hiljada maraka.

Vatrena stihija je u krugu preduzeća “Interlignum” progutala silos za sakupljanje piljevine.

Kako su rekli u policiji, vlasnik ovog preduzeća izjasnio se da je ovim požarom nastala materijalna šteta od 39.000 KM.

– Do požara je u ponedjeljak došlo najvjerovatnije usljed prenosa užarene materije kroz ventilacioni sistem iz pogona preduzeća, rekli su u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Vlasnik preduzeća Stojko Petković rekao je da je vatra progutala filter stanicu koja služi za odvajanje piljevine.

– Silos je visine oko 12, a širine šest metara. Nalazi se u blizini objekta firme i sa njom je povezan cijevima. U jednom momentu kada se vatra rasplamsala prijetilo je i samom objektu. Vatrogasci su stigli brzo na lice mjesta i požar je ugašen nakon pet ili šest časova borbe, kazao je Petković.

U Pelagićevu je izgorjela vikendica vlasništvo D. J. iz tog mjesta koji se nalazi na privremenom radu u Austriji.

Prema policijskom saopštenju, u noći između ponedjeljka i utorka nepoznato lice ili više njih objekat i drvenu hranilicu za divljač polilo je zapaljivom tečnošću i zapalilo.

– Vikendica je u potpunosti izgorjela, a kolika je šteta vlasnik će se izjasniti nakon dolaska iz inostranstva, kazali su u dobojskoj policiji. Dodali su da je o ovom slučaju obaviješten dežurni tužilac koji je naredio dalju istragu. Prema nezvaničnim informacijama, ovaj slučaj policiji su prijavile komšije.

Vatrena stihija zahvatila je juče autootpad oko četiri časa iza ponoći u zaseoku Milakovići.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je policija izašla na lice mjesta gdje će nakon uviđaja biti poznat uzrok izbijanja vatre.

– Kolika je materijalna šteta biće naknadno utvrđeno, kazali su u policiji. Kako saznajemo, izgorjela su tri starija vozila.

Osim ovih požara, u mjestu Budak kod Potočara vatra je progutala šupu kada je E. D. iz Srebrenice na njivi palio korov i nisko rastinje odakle se vatra proširila na objekat.

Izgorio “audi”

Policija traga za osobom koja je u Istočnoj Ilidži zapalila “audi A4” koji je 24. marta ukraden u Sarajevu.

Iz policije je saopšteno da je vozilo, koje je zapaljeno u utorak popodne, potpuno izgorjelo. Pretragom terena pronađen je i “pežo 307” koji je takođe prethodno ukraden u Sarajevu. On će biti vraćen vlasniku.

(glassrpske.com)