Vijesti 22.02.2019.

VATROGASNA BRIGADA: 15 intervencija zbog paljenja niskog rastinja

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki vatrogasci juče su intervenisali na pet lokacija širom grada zbog nekontrolisanog širenja vatre izazavanog nesavjesnim paljenjem niskog rastinja. Ovo je već 15-ti sličan slučaj tokom ove sedmice, saopšteno je iz Odjeka za civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice.

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

Samo od početka ove sedmice, prema njihovim podacima, vatrogasci su imali 15 intervencija na gašenju požara niskog rastinja. Najviše ovakvih intervencija bilo je u utorak, 19. februara, čak sedam, a zatim i tokom jučerašnjeg dana kada su vatrogasci gasili požar niskog rastinja na pet lokacija. Svi požari su brzom intervencijom vatrogasaca i ugašeni.

-S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da istu ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom – kažu u nadležnom Odsjeku.

Ovdje možete vidjeti posljedice ovakvog, nesavjesnog postupanja, koje su vatrogasci zabilježili na području Motika.