Politika 05.02.2023.

VAŽNI SASTANCI: Dodik o sedmici sa brojnim aktivnostima

ČITANJE: 2 minute

Sve vrijeme zapadni centri moći atakuju na status i prava Republike Srpske. U kolumni ‘’Šta stranci hoće’’, koju sam napisao prošle sedmice, jasno sam poručio da mi, Srbi, i ne treba da čekamo razne mešetare da nam smućkaju još jednu splačinu, nego da iznova tražimo rješenje srpskog nacionalnog pitanja na Balkanu, baš po uzoru kako je, ranije, to pitanje riješio njemački narod. Može za početak dvije srpske države, Srbija i Republika Srpska, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad dodik na društvenim mrežama.

– O pritiscima na Srbiju i srpski narod protekle sedmice razgovarao sam i sa predsjednikom Vučićem, te ponovo izrazio podršku Republike Srpske u izazovima s kojima se suočava Srbija po pitanju Kosova i Metohije.

Važan sastanak održao sam s poljoprivrednim proizvođačima Semberije, kojima sam rekao da Republika Srpska čini i činiće sve kako bi pomogla poljoprivrednicima, te da se to vidi i kroz agrarni budžet koji je povećan na 180 miliona KM kako bi se sačuvala i ojačala domaća poljoprivredna proizvodnja.

Ove sedmice sastao sam se i sa ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Olavom Rajnertsenom i sa rezidentnom koordinatorkom UN-a u BiH Ingrid Mekdonald.

Sa Elmedinom Konakovićem razgovarao sam u Banjaluci. Konstatovali smo da nas čekaju obimni poslovi koje treba završavati na nivou BiH i da je osnovni princip naše saradnje da se redovno konsultujemo o svakom pitanju i da pokušamo doći do konsenzusa da se afirmiše ustavna BiH.

U srijedu sam prisustvovao premijeri filma ‘’Oluja’’, koji je izuzetno važan ne samo za filmsku industriju, nego i za našu istoriju, i to je najbolja platforma kako bi se događaji koji su obilježili istoriju srpskog naroda na najbolji mogući način zabilježili i predali budućim generacijama.

U Laktašima sam prisustvovao polaganju kamena temeljca za novi pogon za proizvodnju industrijske elektronike, gdje će posao dobiti 400 radnika.

Posjetio sam Zvornik i Bratunac, gdje se danas održavaju izbori za gradonačelnika i načelnika – zaključio je Dodik na Instagramu.

Oznake: Milorad Dodik