Magazin 30.07.2020.

Večeras premijera dokumentarnog filma “Nema heroja bez maske”

ČITANJE: 1 minuta

Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) večeras u 21.00 čas će premijerno prikazati dokumentarni film “Nema heroja bez maske”, koji govori o borbi osoblja Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) sa pandemijom virusa korona.

“Film govori o ljudima u prvim redovima u borbi protiv bolesti Kovid-19, o njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima, a sve sa samo jednim ciljem – pomoći svakom pacijentu”, saopšteno je iz RTRS-a, prenosi Tanjug.

Ekipe RTRS-a, svakodnevno izvještavajući o situaciji vezanoj za virus korona, imale su priliku da vide medicinsko osoblje koje je nadljudskom snagom, predanošću i, nadasve željom i voljom, pokušavalo da pomogne svima, ne obazirući se na umor, navodi se u saopštenju.

“U znak zahvalnosti svima za predan rad, RTRS je napravila film o herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima”, navedeno je u saopštenju.

Autor filma je novinar Biljana Marić, a u stvaranju filma učestvovali su i producent Aleksandar Đorđević, snimatelj Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj Duško Jovanović, rasvjeta Mario Paljević i Marko Stančević, montažer Vedran Marić, te reditelj Branko Lazić.

(E.M/banjaluka.net)