Večeras u Banskom dvoru humanitarni Rotary bal

U Banskom dvoru u Banjaluci večeras se održava tradicionalni godišnji bal humanitarnog karaktera Rotary kluba Banjaluka.

Ovaj događaj je kruna svih humanih aktivnosti kojima se Rotary klub bavi tokom cijele godine.

Ilija Trninić, predsjednik Rotary kluba, rekao je da je cilj ove manifestacija ujedinjavanje oko ideje da se podrže oni u našem društvu kojima je ta podrška potrebna, bilo da je ona novčana ili moralna. Novčana sredstva prikupljena kupovinom ulaznica za bal ove godine će otići Ugostiteljsko-trgovinskoj školi iz Banjaluke, za kupovinu opreme i inventara potrebnog za održavanje prakse.

DSC_4103

“Mi podržavamo preduzetništvo mladih u cilju podizanja profesionalnih standarda i normi kod budućih generacija. Nama je važno da profesionalne djelatnosti budu na što višem nivou, tako ih podržavamo u različitim aspektima njihove edukacije i razvoja. Imamo dobru saradnju sa Ugostiteljskom školom čiji su radnici i učenici večeras sa nama, časte nas svoje uslugama, a sav prikupljen novac biće upotrebljen za kupovine pomenute opreme“ rekao je Trninić.

Pored toga, članice internog Rotary kluba, Inner Wheel, večeras su prodajom medenjaka skupljale novčana sredstva koja će biti urečena mladoj sportiskinji Sari Roljić.

DSC_3984

DSC_4055

Trninić je dodao da se u Banskom dvoru večeras okupio veliki broj ljudi, a u Banjaluku su stigli članovi Rotary klubova iz šest različitih zemalja, kao i Rotarijnci iz drugih gradova BiH.

DSC_4088

Sponzori humanitarnog bala su svi gosti, a kupovinom karte i građani koji nisu članovi Rotary kluba mogu prisustvovati ovoj svečanosti.

DSC_4095

Za zabavni dio večeri zaduženi su domaći muzičari koji su svojim radom i entuzijazmom doprinijeli održavanju ove manifestacije.

DSC_4068

DSC_3991

DSC_4030

DSC_4114

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.