Vijesti 30.03.2017.

Veliki broj policajaca na deložaciji porodice Kuzmić

ČITANJE: 1 minuta

U banjalučkom naselju Česma u toku je deložacija Radomir Kuzmić, a prisutan je i veliki broj pripadnika policije kao i mještana.

Kako javlja novinar “Nezavisnih” sa lica mjesta, veliki broj mještana se okuplja, a novinarima i fotoreporterima, kao i kamerama, policija ne dozvoljava prilaz kući.

Kuzmić je 1992. godine mijenjao svoju imovinu u mjestu Slavonski Kobaš, opština Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše iz banjalučkog naselja Česma, ali je porodica Budiša 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio.

Kuzmić je protestovao pred Osnovnim sudom u Banjaluci i 2009. godine stupio u dvadesetodnevni štrajk glađu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske zbog odluke banjalučkog Okružnog suda Banjaluka da potvrdi presudu Osnovnog suda kojom se poništava ugovor o zamjeni nekretnina.

U avgustu prošle godine pri pokušaju deložacije, Radomir Kuzmić je pretio da će zapaliti plinsku bocu u kući, ali je odustao od te namjere, i tada je deložacija bila odgođena.

(nezavisne.com)