Veliki interes za turističke vaučere među Banjalučanima

Informativnom centru Turističke organizacije grada Banjaluka /TOBL/ svakodnevno se javi desetine građana koji žele da se informišu kako i gdje mogu koristiti turističke vaučere, rekla je Srni portparol ove turističke organizacije Branka Branković.

Brankovićeva je rekla da TOBL još nije kreirao posebnu ponudu za korištenje turističkih vaučera zato što se u Banjaluci još nije prijavio dovoljan broj ugostiteljsko-smještajnih kapaciteta koji bi bili pogodni za korištenje vaučera.

“Na raspolaganju smo resornom ministarstvu i Turističkoj organizaciji Republike Srpske i zajedno pratimo situaciju. Čim se steknu uslovi, TOBL će kreirati ponudu”, dodala je Brankovićeva.

Ona je podsjetila da se turistički vaučeri mogu koristiti do sredine novembra i dodala da će TOBL u tom okviru i uspjeti da kreira ponudu.

Brankovićeva je rekla da TOBL uveliko radi na promociji turizma Banjaluke, a kao novinu navela je Turističko-rekreativni centar “Manjača” u krugu vještačkog jezera Šljivno, 20 kilometara od Banjaluke, koji je otvoren 19. juna.

Prema njenim riječima, u ovom turističko-rekreativnom centru svakodnevno, a pogotovo u danima vikenda, boravi stotine građana.

“Pozivamo sve koji još nisu bili da dođu i borave u prirodi. Na samo tridesetak minuta vožnje od centra grada nalazi se nova rekreativna zona gdje su građani, gosti i turisti dobili prijatno mjesto za odmor i rekreaciju”, rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da su posjetiocima dostupni različiti sadržaji – od kupanja u jezeru, do vožnje biciklima i šetnje.

“Tu je i stanište rijetkih ptica. Ovo je mjesto dobro za porodične i turističke izlaske. Izlazak iz gužve i vreve će svakome dobro doći”, rekla je Brankovićeva.

(Srna)

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku

GENERAL BOŠKO KELEČEVIĆ: Od filma “Koridor 92” očekujem da se čuje riječ borca

Bitka za koridor kroz Posavinu je najveća, najsloženija i najvažnija bitka za postojanje Republike Srpske i da nje nije bilo, teško da bi Srpska opstala, izjavio je Srni penzionisani general Boško Kelečević, tadašnji načelnik Štaba Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. “Živio sam za taj koridor i čini mi se da ću umrijeti sjećajući se

DRAGOCJENA ISKUSTVA: Istaknuti banjalučki sportisti sa ministarkom Sonjom Davidović

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uvjerena je da će biti značajnije uspostavljena saradnja sa istaknutim sportistima, nosiocima nacionalnih sportskih priznanja od kojih se mogu čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta. Na prijemu za istaknute sportiste, Davidovićeva je rekla da su to ljudi čija se imena i danas spominju

IZDATA 1.522 TURISTIČKA VAUČERA: Velika zainteresovanost za banjske centre širom Srpske

U Republici Srpskoj su u periodu od 15. juna do 3. jula ove godine izdata 1.522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Time je kroz projekat dodjele turističkih vaučera građanima generisano oko 12.000 noćenja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Republike Srpske. Prema

PO NALOGU POLICIJE I INSPEKCIJE Odvoze otpad iz Bosanskog Grahova

Po nalogu policije i inspekcije, dva kamiona opasnog otpada koji je u Bosansko Grahovo dovezen iz Italije, odvezena su iz te opštine, a u roku od najdalje 48 časova biće odvezen još jedan kamion. Milorad Gligić, načelnik opštine Bosansko Grahovo je rekao da je u opštinu dovezeno ukupno tri kamiona. “Po nalogu inspekcije i policije