Magazin 05.12.2017.

(VIDEO) Kad Vasil Hadžimanov očara Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Magiju klavirskih kompozicija, emocije prenesene muzikom i ljubav prema jedinstvenom načinu izražavanja koji prate rad Vasila Hadžimanova, prepoznali su brojni Banjalučani. Pred njima je poznati muzičar prvi put nastupio kao solista na klaviru, izvodeći neke od svojih, ali i kompozicija stranih autora.

– Našao sam neke moje kompozicije koje ljudi, koji slušaju moju muziku znaju, a neke su specijalno za solo klavir rađene. Ima neki standard džez, a ostalo su npr kompozicije Pet Metinje, Ki Džereta… Nešto sam sam istraživao, i u svemu mogu da izađem na megdan, ali u ovome sam imao nekako zadršku – otkrio nam je umjetnik.

Vasil Hadžimanov bend prošle godine objavio je album “Alive” koji je sniman uživo na pet različitih koncerata tokom 2014. godine. U pripremi je novi materijal, a nedavno je sa umjetnikom Božom Vrećom objavio pjesmu “Ko li noćas miluje ti kosu”. U kojoj su poznati virtouzi spojili tradicionalnu balkansku i soul muziku.

– Sad smo završili snimanje sa bendom, to je taj sedmi album koji namjeravamo da izdamo za produkcijsku kuću iz Njujorka i nadamo se da će proći fantastično. Sa Božom smo uradili tu divnu pjesmu, a tu su i drugi umjetnici sa kojima radim – otkrio nam je Hadžimanov.

Iako se kao solo pijanista predstavio po prvi put, publika je prepoznala energiju i emocije u izvedenim kompozicijama, te u velikom broju podržala nastup Vasila Hadžimanova. Koncert poznatog umjetnika u Banjaluci bio je dio programa obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora.

(srpskacafe)