Vijesti 12.05.2017.

Video-nadzorom čuvaju lift od vandala na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

Sanacija lifta za lica sa invaliditetom na Trgu Krajine počela je juče a pored potrebnih popravki biće postavljen i video-nadzor kako bi bar donekle bio zaštićen od vandala, nakon stavljanja u funkciju.

Kazao je to vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove, Petar Bilčar i dodao da je sanacija  planirana ovogodišnjim Programom zajedničke komunalne potrošnje.

– Uradićemo kompletnu sanaciju kabine, zamijeniti elektroinstalacije i rasvjetna tijela, očistiti inoks, sanirati mehanizam sa sajlama a biće urađeni i drugi potrebni radovi – kazao je Bilčar i dodao da je završetak radova planiran u roku od 15 dana.

Istakao je da su lift na Trgu Krajine u više navrata morali sanirati zbog štete koju su prouzrokovali  nesavjesni pojedinci.

– Znamo koliko je on važan našim sugrađanima koji imaju poteškoća sa kretanjem, pa smo ga i ove godine uvrstili u naše programe i početkom godine raspisali javnu nabavku za izbor izvođača radova – rekao je Bilčar.

Kazao je da će za sanaciju lifta biti utrošeno oko 5.000 KM te da je za radove zaduženo preduzeće “Duo lift” iz Banjaluke.
– Apelujem na sugrađane da zajedno čuvamo gradsku imovinu, a sva eventualna zapažanja o oštećenjima ili kvarovima mogu da prijave putem telefona 051/244-593 – naveo je Bilčar.

(Glas Srpske)