Politika 09.05.2021.

Vidović: Primitivizam Salkića ne poznaje granice

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske izjavio je da ni najmanje ne iznenađuje izjava Ramiza Salkića da treba zakonom predvidjeti zabranu ulaska u BiH onima koji negiraju genocid.

“Njegova želja da obilježava ljude i da im ograničava slobodu kretanja, samo zato što ne razmišljaju kao on, svima je očigledna. U danima kad slavimo pobjedu nad fašizmom, baš u danima kada cijeli svijet slavi slobodu u čije temelje su utkane naše žrtve, gospodin Salkić želi da doprinese u očuvanju i jačanju te ideje fašizma i vrijednosti handžar divizije”, izjavio je  Vidović.

Vidović ističe da primitivizam Salkića ne poznaje granice, te da se u svojoj mržnji svega što je srpsko sada okreće i na književnike, dobitnike najvećih priznanja.

“Gospodin Salkić ako to želi, nek slobodno živi u svom jednoumlju, ali nek mu bude jasno da je prošlo doba zabrana, da je prošlo doba paljenja knjiga , i da će duh slobode uvijek opstati. Istina prije ili kasnije izađe na vidjelo. Pitam se koliko bi ovom zabranom bošnjačkog naroda bilo obuhvaćeno, jer ta ideja genocida i među njima umire i ljudima sve postaje jasno”, rekao je Vidović.

(E.M)