Vijesti 20.09.2021.

Vlada Srpske imenovala novi Upravni odbor Instituta za javno zdravstvo

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Republike Srpske razriješila je, zbog isteka mandata, Upravni odbor Instituta za javno zdravstvo RS i imenovala novi u kojem su dva dosadašnja člana zadržala mjesto, a tri su nova.

Odluke o razrješenju i imenovanju v.d. članova UO Instituta za javno zdravstvo objavljene su u posljednjem Službenom glasniku.

Upravni odbor Instituta broji pet članova, a odlukom Vlade članovi UO više nisu Dragana Moravac, Slobodan Čomić i Radmila Talić, dok su na pozicijama ostali Stanislav Palija i Neda Močević.

Pored Palije i Močevićeve, članovi novog UO su Vladimir Mirošljević, Rajko Ćapin i Vladana Javorac. Novi Upravni odbor imenovan je na 60 dana, piše Srpskainfo.

Institut za javno zdravstvo RS potresa afera „korona tenderi“ zbog koje je prošle sedmice uhapšen direktor Branislav Zeljković. On je osumnjičen za zloupotrebu položaja u nabavci medicinske opreme tokom pandemije, prenosi Capital.

Osim Zeljkovića, uhapšeni su i Dragan Dubravac, direktor firme „Promeding“, Slavko Bojić, direktor preduzeća „Procontrol“ i Saša Marković, vlasnik turističke agencije „Travel for fan“.

Svim uhapšenima određen je jednomjesečni pritvor, a sumnjiče se za zloupotrebe u postupcima javnih nabavki “teške” 790.000 maraka.

(E.M)