Vijesti 07.02.2019.

Voda poskupila, u najavi povećanje cijena odvoza smeća

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučani će od idućeg mjeseca dobijati uvećane račune za potrošenu vodu, a uskoro bi se to moglo desiti i sa odvozom smeća.

Iako na adresu Gradske uprave nije stigao zvaničan zahtjev “Čistoće” za povećanje cijene ove komunalne usluge, kako nezvanično saznaje Srpskainfo, to bi se uskoro moglo i desiti.

– Grad je u stalnom kontaktu sa ovim preduzećem i u dosadašnjim razgovorima s njima oni su najavili da će najvjerovatnije tražiti povećanje cijene odvoza smeća od 25 do 30 odsto! Problem sa “Čistoćom” je što je većinski u privatnom vlasništvu. Ukoliko Skupština grada ne odobri poskupljenje, oni po zakonu imaju mogućnost da tuže Grad i traže naknadu za gubitke u poslovanju koje su imali ako im se to povećenje ne odobri – kazao je izvor koji je dobro upućen u ovo pitanje.

Što se tiče preduzeća “Vodovod” i njihovog zahtjeva za povećanje cijena, to pitanje je riješeno. Odbornici Skupštine grada su na jučerašnjem zasjedanju prihvatili odluku kojom se odobrava poskupljenje kubika potrošene vode u Banjaluci.

Tako će od 1. marta stupiti na snagu novi cjenovnik koji predviđa poskupljenje od 11 pfeniga po potrošenom  kubiku, te uvođenje naknade za mjerno mjesto, koje će u zavisnosti od profila vodomjera iznositi od 1,2 KM do 1,5 KM.

(Srpskainfo)