Vijesti 17.10.2018.

VOJIN PAVLOVIĆ: Uskoro u Banjaluci pravimo kontraprotest “Mi volimo Republiku Srpsku, a vi volite novac”

ČITANJE: 3 minute

Udruženje građana “Istočna alternativa” uskoro će organizovati kontraproteste u Banjaluci pod sloganom “Mi volimo Republiku Srpsku, a vi volite novac”, najavio je predsjednik ove asocijacije Vojin Pavlović.

On je izjavio za Srnu da će “Istočna alternativa” formalno obavijestiti Policiju Republike Srpske da će organizovati miting u neposrednoj blizini lokacije, gdje protestuju, kako je naveo, “simpatizeri Saveza za pobjedu”.

– Cilj našeg protesta nije izazivanje nemira, nego da spriječimo rušioce Republike Srpske da ostvare svoje planove. Mi smo na strani Srpske – poručuje Pavlović, koji je bio i kandidat za predsjednika RS na nedavno završenim opštim izborima, na kojima je osvojio nešto više od 1 500 glasova.

Iz “Istočne alternative” sugerišu predstavnicima Saveza za pobjedu da se “okanu planova rušenja Srpske, uličnih protesta i proglašavanja lažnih izbornih rezultata na ulici”.

Pavlović kaže da im je poznato da iza tih protesta stoji “organizacija `Restart Srpska` koja sprovodi izdajničku politiku Nataše Kandić i Jelene Milić, plaćenika NATO-a, koje prizivaju haos”.

Na pomenute prozivke vrlo brzo su reagovali iz udruženja ReStart iz kojeg su poručili da je “vrijeme ratova i sile prošlo, te da Republici Srpskoj treba mir, stabilnost i jake institucije, a ne rušilački i ratnohuškački NVO sektor iza koga se krije vlast”.

– UG “Istočna alternativa”, za čije reference i dosadašnje rezultate rada niko ne zna, poručuje putem Agencije SRNA da će organizovati kontramiting na Trgu Krajine protiv pristalica, kako kažu, “Saveza za promjene”. Pomenuto udruženje je očigledno još jedan “specijalitet” iz kuhinje režima, napravljen od pokvarenih sastojaka i koji ima za zadatak realizaciju nauma njihovog šefa koji je najavio “ćišćenje” trga još prije izbora. Savršeno je jasno da se na Trgu ne okupljaju nikakve pristalice političkih partija, nego građani Banjaluke koji već sedam mjeseci traže istinu o ubistvu svog sugrađanina – poručili su iz ReStarta.

Takođe, dodali su u saopštenju, vrlo je jasno da ti građani ne ruše nikakve institucije, već se, naprotiv, bore za njih i za to da u njima rade čestiti ljudi koji će primjenjivati zakon jednako prema svakom građaninu, što zapravo govori da građani na trgu rade na jačanju i čuvanju institucija RS.

– Iz svega toga se može zaključiti da režim na čelu sa Miloradom Dodikom, gurajući naprijed svoje poslušnike, želi da sprovede pakleni plan koji je imao pripremljen za Trg, ali je, kada je opomenut od svojih stranih mentora, od toga “odustao” i naknadno povlačio svoje izjave. Sada će taj plan ostvariti okrećući sopstveni narod jedne na druge, a da oni pri tome ostanu “čistih ruku”. To sve govori o samom režimu i koliko im je u stvari bitan njihov narod, da su spremni i na bratoubilačke pohode kako bi se očuvali na vlasti i kako bi prikrili sve one kriminalne radnje koje stoje iza njih. Sada je samo pitanje: Da li postoje bolesni umovi koji bi svoje ime isprljali radi sakrivanja „krvavih“ poslova vlasti i time obilježili i sebe i svoja pokoljenja kao krvnike vlastitog naroda – navodi se u saopštenju.

O ovakvim idejama, navodi se dalje, treba obavijestiti sve relevantne domaće i međunarodne institucije.

– Nadamo se da one neće ostati nijeme na sprovođenje sile “u hirurškim rukavicama” odnosno pod plaštom nereferentnih i javnosti nepoznatih NVO kao što je “Istočna alternativa” – zaključili su iz ReStarta.

(Srpskacafe)