Vijesti 08.09.2017.

Vozač autobusa istjerao putnika na štakama jer nije imao sitan novac

ČITANJE: 3 minute

Vozač autobusa na liniji broj jedan izbacio je iz autobusa putnika na štakama jer je kartu htio da plati novčanicom od 50 maraka, a on nije imao sitnog novca da mu vrati kusur.

Ovaj nemili događaj odigrao se na autobuskom stajalištu ispred Pošte. Putnik je ušao u autobus „Pavlović tursa“ koji saobraća od Ortopedije prema bolnici na Paprikovcu, a bio je na štakama zbog povrijeđene noge. Kartu od 1,60 KM htio je da plati novčanicom od 50 maraka, ali mu je vozač rekao da mu ne može vratiti kusur.

– Vozač mu je sugerisao da ode do kioska udaljenog stotinak metara i rasitni novac, na šta ga je putnik začuđeno pogledao. Pitao je da li se šali s njim jer sa takvom nogom ne može otići i vratiti se do polaska autobusa, nakon čega mu je vozač naredio da izađe – ispričao je putnik B. K. koji je bio svjedok ovog događaja.

Kaže i da se ponudio da plati kartu umjesto čovjeka na štakama, što je on odbio i rekao da „ne želi da se vozi sa bagrom“. Pretpostavlja da je putnik odmah nekome od nadležnih prijavio da je izbačen jer je vozač nakon nekoliko minuta dobio poziv i objašnjavao zašto je to učinio.

– Ovo ne samo da je neljudsko ponašanje, nego i nedostatak osnovne kulture. Ako mu se ne sviđa da vozi ljude, može voziti i stoku – rekao je B. K.

Direktor preduzeća „Pavlović turs“ Goran Starčević tvrdi da njima nije prijavljen ovaj slučaj jer bi u protivnom reagovali.

– To se ne bi smjelo dešavati zbog toga što smo preduzeli sve mjere da se izbjegnu slične, neželjene situacije. Svi vozači na početku smjene zaduže blagajnu sa sitnim novcem u visini 50 do 100 maraka, i kusur nije opravdanje da se bilo ko izbaci iz autobusa. Pozivam putnika kojem se to desilo da nam se javi i biće obeštećen, a vozač kažnjen u skladu sa propisima – rekao je Starčević.

Kaže da je uprkos svemu vozač morao putnika pustiti da uđe i izdati mu kartu, a zatim naći načina da rasitini novac i vrati mu kusur. Nakon ovoga što je uradio, kaže Starčević, te ako u preduzeću utvrde da je kriv, vozač bi mogao biti novčano kažnjen.

Autobuska linija od Paprikovca do Ortopedije i Mađira, tvrde upućeni, jedna od onih koje imaju najviše pazara. Stotine pacijenata svakodnevno odlaze u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, a nemaju mjesečnu, nego moraju da plate jednokratnu kartu.

Provociraju sa 100 KM

Goran Starčević kaže da uprkos činjenici da preduzeće živi od putnika i bitno im je da ponude kvalitetnu uslugu, svog vozača ne želi da osudi unaprijed.

– Slučaj ćemo detaljno ispitati jer ima i situacija da ljudi namjerno, danima ulaze u autobus sa novčanicom od 100 maraka, nadajući se da neće morati da plate kartu i tako provociraju vozače – izjavio je Starčević.

(EuroBlic)