Vijesti 18.11.2020.

VOZAČI, OPREZ: Pojačana kontrola u saobraćaju

ČITANJE: 1 minuta

U cilju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u periodu od 20. do 24. novembra ove godine realizovati akciju „Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pojačane kontrole policijskih službenika biće na dijelovima magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva u naseljima gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode, odnosno gdje se može očekivati prisustvo vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu i gdje je učestalo nepropisno kretanje pješaka.

Iz MUP-a podsjećaju da je u prvih deset mjeseci od posljedica 74 saobraćajne nezgode smrtno stradalo 85 lica, od kojih 35 vozača i 10 pješaka. U mjesecu novembru je do sada smrtno stradalo devet lica, od kojih pet vozača i tri pješaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavlja sa provođenjem aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

(E.M/banjaluka.net)