Vijesti 04.01.2023.

Vrbanja: Novoizgrađeni vrtić dodijeljen Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

ČITANJE: 1 minuta

Novoizgrađeni dječiji vrtić u naselju Vrbanja dodijeljen je Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kako bi u ovom objektu organizovali vaspitno-obrazovni rad i boravak za djecu predškolskog uzrasta.

Okončanjem izvedenih radova, te dobijanjem upotrebe dozvole, stvoreni su uslovi da Grad Banja Luka, kao investitor, objekat dječijeg vrtića u Ulici Veljka Petrovića bb dodijeli Javnoj ustanovi Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka.

Kako je navedeno i u odluci o dodjeli ovog objekta, usvojenoj na 18. sjednici Skupštine Grada – na ovaj način se itekako olakšava funkcionisanje lokalne zajednice, jer je naselje Vrbanja jedno od onih koje se stalno naseljava i postoje potrebe za smještajem i boravkom djece u vrtiću.

Podsjećamo, na radost mališana i njihovih roditelja, svi radovi na vrtiću, kako unutrašnji tako i vanjski su okončani i vrtić je u potpunosti opremljen.

Ovaj vrtić predviđen je za smještaj 50 mališana, tako da će biti formirana jedna jaslička i vrtićka grupa.

Vrijednost investicije je oko 800.000 KM. Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske je učestvovao u sufinansiranju radova u iznosu od 47.500 KM.

E.M.