Region 11.01.2023.

Vučić: Neverovatan neprofesionalizam službi BiH; Јeste hteli da ga ubijete, šta ste hteli?

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za njega nevjerovatan neprofesionalizam službi BiH to što su se u medijima pojavili povjerljivi podaci u vezi s posjetom i obezbjeđenjem njegovog sina Danila Vučića Republici Srpskoj, odnosno BiH, te istakao da se takve stvari ne rade.

Vučić je izjavio da je u uobičajenom dopisu obaviještena BiH da će član porodice predsjednika Srbije boraviti u posjeti BiH, Banjaluka, Јahorina, u periodu od 8. do 11. januara.

– A vi ste objavili brojeve mobilnih telefona, brojeve pištolja, kad ulaze, kada izlaze pripadnici njegovog obezbeđenja. Pa koje to službe u svetu rade? Što ste to radili? Јeste hteli da ga ubijete, šta ste hteli, zašto ste to radili? – upitao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji auto-puta “Miloš Veliki”, na dionici Novi Beograd – Surčin.

Vučić je upitao da li je njegov sin počinio krivično djelo time što je već osmi put išao na proslavu Dana Republike Srpske, te naveo da Danilo nije bio u sastavu nikakve delegacije i da su pojedini mediji iz regiona o tome lagali.

Govoreći o objavljenom dopisu, u kojem se najavljuje posjeta njegovog sina Republici Srpskoj, odnosno BiH, Vučić je rekao da je riječ o tipskom papiru, te predočio slične papire koji je slao bivši predsjednik Srbije Boris Tadić kada je putovala njegova porodica.

Vučić je rekao da se u tim papirima navodi ko je naoružan, ko, kada i gdje prelazi, što se radi uobičajeno, a time se pokazuje i povjerenje prema sestrinskim službama i poštovanje prema nekoj drugoj zemlji.

– Јasno im stavljate do znanja ko će ući, kada će izaći, da nemaju problema da to mogu da isprate, sve najobičnije. Pa, u čemu je bio problem? Izgleda u tome što su morali nešto da slažu i da izmisle – rekao je Vučić.

(Agencije)