Politika 29.12.2018.

VUČIĆ O DAVOROVOJ IZJAVI: U Banjaluci je bio Јeremić

ČITANJE: 2 minute
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga je zabrinula rečenica Davora Dragičevića “šta neko iz Srbije radi u Banjaluci”, jer se pokazuje da postoji snažna struja i u srpskom narodu koja želi udaljavanje od Srbije.

“Nažalost, postoje takvi ljudi, postoje takve struje i u Srbiji… Te struje nisu tako slabe, ali sam siguran da je ogroman broj ljudi u Republici Srpskoj za veoma bliske odnose sa Srbijom”, rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Vučić je naglasio da su takve struje jedina stvar koja ga brine u odnosima Republike Srpske i Srbije, ali da je uvjeren da će rukovodstva Srbije i Srpske imati snage da sve to prevaziđu i grade najbolje moguće odnose, poštujući Dejtonski sporazum i integritet BiH.

Komentarišući izjavu Dragičevića za sarajevske medije “šta Vučić ima da traži ovdje i da će u Srbiji dobiti šta treba”, Vučić je rekao da je teško da bude ličan i odgovara ljudima koji su izgubili dijete.

Vučić je rekao da je u izjavi Dragičevića nije problematično ono što se odnosilo na njega već da zabrinjava rečenica – “šta bi neko iz Srbije ovdje imao da radi”.

“Možete da me volite ili ne, nema problema, ali mene je zabrinula rečenica – šta neko iz Srbije ovde (u Banjaluci) imao da radi? Naravno da niko nije čuo ni video ni za kog policajca iz Srbije tamo, a jedino se tamo mogao videti Vuk Jeremić, ali on nije ni policija, niti bilo ko od zvanične Srbije”, rekao je Vučić.

On je ponovio da nije istina da je policija Srbije bila u Banjaluci, ali da se pokazalo da postoji koordinisani pristup mnogih drugih službi i iz BiH, kao i da postoji snažna struja i u srpskom narodu koja želi udaljavanje od Srbije.

(atv)