Politika 26.03.2021.

Vučić: Srbija će i dalje pomagati regionu u obezbjeđivanju vakcina

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija pomagala svima u regionu u obezbjeđivanju vakcinu i da će to činiti i dalje ako budu tražili, te da ne razumije stavove zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denisa Zvizdića u vezi sa vakcinama koje je Srbija donirala BiH.

“Trudio sam se da razumem šta je želeo da kaže, ali nisam dokučio”, rekao je Vučić novinarima u Šapcu, gdje je posjetio mjesta izvođenja radova na više infrastrukturnih projekata.

Prema njegovim riječima, to izgleda kao da su neki kada god nešto urade ili krivi što su nešto uradili ili, ako ste dobro uradili, onda ste krivi jer ste imali neke skrivene namjere.

“Očigledno je da će za Zvizdića uvek Srbi biti krivi”, rekao je Vučić.

Komentarišući donaciju vakcina koje je BiH dobila od Srbije, Zvizdić je za BHT1 juče rekao da je ta posjeta ustvari pokazala nastojanje da se “neko etablira kao lider i dobrotvor u regionu”.

Zvizdić je upitao zašto se upravo na nabavci vakcina nije pokazala mogućnost uspješnog funkcionisanja “malog Šengena” jer bi to bio primjer regionalne inicijative da šest zemalja Balkana i njihovi premijeri zajedno sjednu i kažu da žele zajedničku nabavku i da će je rasporediti u skladu sa kapacitetima i brojem stanovnika.

(Srna, E.M)