Politika 03.07.2022.

Vulin tokom sastanka sa Selakom: Republika Srpska prioritet za Srbiju

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je tokom sastanka sa predsjednikom Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goranom Selakom i rukovodiocima te partije da je Republika Srpska prioritet za Srbiju, a jaka i razvijena Srpska cilj svih onih koji žele dobro srpskom narodu.

Vulin je tokom sastanka u Prijedoru naglasio da je ovdje među prijateljima i braćom koji se bore da Srpska bude što jača i razvijenija i ima najčvršće odnose sa svojom maticom Srbijom.

“Mi smo partije levice, stalo nam je do socijalne pravde i da svi ljudi imaju jednaku šansu, ali smo i nacionalno odgovorne levice koje znaju koliko je bitno sačuvati svoj narod. Zato sam zahvalan svim članovima SPS na iskrenom, patriotskom odnosu prema Srbiji”, dodao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Srbi u Republici Srpskoj treba da budu jedinstveni, jer samo na taj način mogu da se izbore za svoja prava i sačuvaju svoja ognjišta, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

U saopštenju se navodi da je Selak istakao da SPS dijeli zajedničke vrednosti i ciljeve sa Pokretom socijalista i da se zalaže za “širu saradnju Srpske i Srbije i za podršku Srbima ma gde živjeli”.

“Naša politika je politika mira i stabilnosti, ekonomske i demografske obnove i jačanja Srpske i Srbije. Zalažemo se za napredak, ali i za čuvanje i njegovanje slobodarske tradicije našeg naroda, jer znamo ko smo i znamo za šta se borimo”, poručio je Selak.

(N.S)