Magazin 30.11.2021.

“WAVES”: Banjalučki gitarista Igor Stanković predstavio prvi samostalni singl

ČITANJE: 1 minuta

Gitarista Igor Stanković Chupo predstavio je prvi samostalni singl “Waves”, a u pitanju je instrumentalna numera koju prati prigodan video-spot. Stanković je istakao da je inspiracija za numere poput ove uvijek prisutna, te da kad god mu je gitara u rukama u mislima se vrte neki novi akordi, hvatovi i rifovi.

“E upravo se tako rodila i tema koju sam odlučio razraditi i pretvoriti u instrumental, tako da sam uzeo neki period pred sebe i bez žurbe počeo sklapati kockice”, rekao je Stanković i dodao da je na singlu radio četiri mjeseca, a da je naziv “Waves” proistekao iz toga što uvodna tema stvara sliku morskih talasa, prenose Nezavisne.

“Bilo je nekih stvari koje sam izbacio, umjesto njih dodao nešto novo i tako sam poslije tri do četiri mjeseca dobio ovaj instrumental, koji sam nazvao ‘Waves’ jer je i mene i ostale ljude uvodna tema asocirala na talase, što bi na kraju i bila neka osnovna tematika ove pjesme”, poručuje Stanković.

On je naglasio da je sama numera stvarala takvo nadahnuće, tako da i video spot koji prati pjesmu ima svoj uvod, zaplet, vrhunac i kraj.

“Mislim da smo to i postigli, pogotovo sa videom koji prati sve te pojedine segmente kroz čitavu pjesmu”, istakao je Stanković.

Muzičar je novu pjesmu snimio u saradnji sa članovima benda “Charna” iz Banjaluke, Darkom Karaćem i Vladanom Gvozdićem, a pored toga, Karać je radio i Cover art ovog singla.

Za video spot je bio zadužen Marko Kelečević, dok je sav materijal snimljen u “Cirith Ungol” studiju u Aleksandrovcu kod producenta Dražena Kecmana.

(SB)