Vijesti 05.07.2016.

Za jače veze u oblastima obrazovanja i privrede

ČITANJE: 1 minuta

Izražena je spremnost za saradnju sa gradom Dejtonom u oblasti obrazovanja i privrede, a u okviru Memoranduma o saradnji i razumijevanju koji je prošle godine potpisan u ovom gradu.

Ovo je juče na prijemu delegacije američkog grada Dejtona, koju predvodi gradonačelnik Nan Velin, izjavio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

– Goste smo upoznali sa nekim našim projektima. Proces privrednih kretanja bio je sličan u našem gradu i Dejtonu, jer su u jednom i u drugom gradu nekada funkcionisala velika preduzeća koja danas ne postoje. Bez privrede nema razvoja. Zajednička je želja da osnažimo privredne veze – rekao je Gavranović.

On je istakao da će u rektoratu Univerziteta biti organizovan sastanak sa delegacijom iz Dejtona na kojem će biti definisana pitanja saradnje između univerziteta dva grada i na polju obrazovanja.

Gradonačelnik Dejtona Nan Veli rekla je novinarima da je BiH “bliska srcu njenog naroda” budući da je Dejton imao važnu ulogu u istoriji BiH. Izrazila je zahvalnost gradonačelniku Gavranoviću na organizovanju ove posjete i prijemu, jer je to prilika za ostvarivanje saradnje.

– Banjaluka je jako lijep i veoma čist grad, a to nije lako postići – kazala je Velijeva.

(SRNA)