Vijesti 21.05.2021.

Za ljetovanje djece iz osjetljivih kategorija 1.120.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Vlada Republike Srpske zadužila je Javni fond za dječiju zaštitu da realizuje projekat “Socijalizacija djece” za čiju je realizaciju u budžetu ove ustanove planirano 1.120.000 KM, saopšteno je iz Fonda.

Ljetovanje za djecu iz osjetljivih kategorija biće organizovano na crnogorskoj obali u Omladinskom hostelu “Užice” u Bečićima, uz uvažavanje higijensko-epidemioloških mjera propisanih od relevantnih institucija Republike Srpske i Crne Gore.

Projekat se odnosi na djecu iz socijalno ugroženih porodica koje su korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djecu iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djecu sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarenu djecu i talentovane sportiste.

U Fondu ocjenjuju da je najveća vrijednost ovog projekta različitost i raznovrsnost u službi ostvarenja ciljeva kao što su razvijanje empatije, podrška vršnjačkom druženju, te socijalizacija djece u svakom smislu.

“Ovaj kvalitet je prepoznat i od Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite koji godinama podržavaju aktivnost Fonda, cijeneći najbolji interes djece Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Kako prošle godine projekat nije realizovan, a postupak izbora učesnika je sproveden, ove godine projektom će prioritetno biti obuhvaćena djeca za koju su u 2020. godini podneseni zahtjevi za učešće.

Fond je pozvao zainteresovane roditelje koji ispunjavaju uslove propisane konkursom da prijave svoju djecu u poslovnice Fonda u svojim opštinama prebivališta ili da se prijave putem udruženja i organizacija čiji su članovi.

Pozvali su i zainteresovane prosvjetne radnike, pedagoge, psihologe, socijalne radnike i druge podržavajuće profesije da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja i pridruže se timu koji devetnaestu godinu u kontinuitetu realizuje projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske”.

U saopštenju se navodi da su prijavni obrasci dostupni u Poslovnicama Fonda, kao i na internet stranici Fonda http://www.jfdz.org.

(Srna, E.M)