Magazin 02.06.2021.

Za takmičarski program 22. izdanja Mediteran Film Festivala pristiglo čak 300 filmova

ČITANJE: 1 minuta

Završen je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova na 22. izdanje Mediteran Film Festival koji će se održati od 25. do 28. avgusta u Širokom Brijegu. Pripreme su u punom jeku, a najbolji filmovi za takmičarski program biraju se među 300 naslova pristiglih putem onlajn aplikacije MFF-a.

Selektor festivala, Zdravko Mustać pregledaće dokumentarce koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje te će u takmičarskom programu 22. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti.

MFF dijeli filmove u dva takmičarska programa. U jednoj selekciji takmičiće se kratki dokumentarci u trajanju od 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više od 30 minuta. Šestočlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati reditelji i filmaši iz regije, ocjenjivati će filmove iz obe selekcije, a tokom festivala odličivaće o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika, pišu agencije.

Uz spomenuti takmičarski program, na MFF-u publika će moći pogledati program. U fokusu, retrospektivu BH dokumentaraca, dječije programe, najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova, ali i premijere filmova domaćih autora.

MFF nastavlja i saradnju s filmskom mrežom HBO i s američkim filmskim kampom za mlade ,,Outside the Lens” čiji će predavači voditi filmsku radionicu MFF-a (MFF School).

Dn. J.