Vijesti 21.01.2019.

ZAMJENA ZA BUS Od proljeća vozićem na Banj brdo

ČITANJE: 2 minute

Turistički vozić bi na proljeće mogao da zamijeni “Banj bus”, koji je prošle godine prevozio putnike do Spomenika palim borcima na Banj brdu, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

“Planirano je da se kroz proceduru javne nabavke obezbijedi da se usluga vrši turističkim vozom, a s ovim prevozom bi se krenulo ranije nego prošle godine”, rekli su u ovom odjeljenju.

Dodaju da bi javna nabavka trebalo da bude objavljena u februaru i da će, ako ne bude zainteresovanih ponuđača, kao alternativno rješenje ostati panoramski “Banj bus”.

“U prošloj sezoni ‘Banj bus’ je ispunio očekivanja, te je naišao na pozitivne reakcije građana. Ova usluga je posebno značila starijim osobama, licima s invaliditetom i porodicama s malom djecom, koji žele da posjete ovo izletište, a do njega ne mogu doći pješke”, kazali su u nadležnom odjeljenju.

Milanko R. iz Hiseta rekao je da se vozio “Banj busom” jer voli da bude u prirodi i da ide na Banj brdo, ali da ne može doći pješke do najpoznatijeg gradskog izletišta jer ga zdravlje ne služi kao nekada.

“Ovaj vid prevoza je koristan, ali, pored toga, vožnja njim je poseban doživljaj, jer tokom vožnje putnici imaju priliku da razgledaju prirodu i panoramu”, dodao je on.

Martina Knežević, koja ima četvorogodišnju kćerku, kazala je da je koristila usluge prevoza “Banj busa” i da je to savršen način da s kćerkicom posjeti ovo izletište. Izrazila je nadu da će sljedeće sezone imati priliku da koristi usluge turističkog vozića, a ako ne njega, onda “Banj busa”.

Prevoz panoramskim autobusom do Banj brda prvi put je uspostavljen prošle godine. Panoramski autobus, koji je bio oslikan specijalno za ovu uslugu motivima grada, prevezao je više od 7.000 građana, od druge polovine jula do kraja septembra 2018. godine.

Trasa kojom se kretao ovaj bus je od Tvornice obuće “Bema” do spomenika na Banj brdu. Autobus je saobraćao pet puta dnevno radnim danom i 10 puta dnevno vikendom. Cijena karte u jednom smjeru iznosila je jednu marku, a za djecu do pet godina karta je bila besplatna.

(Nezavisne)