Magazin 17.08.2018.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kočićevi junaci prikazani kroz strip umjetnost

ČITANJE: 1 minuta

Izložba pripovjedaka Petra Kočića u stripu pod nazivom „Stripovijetke“, biće otvorena u ponedjeljak, 20. avgusta u Parku „Petar Kočić“, sa početkom u 19 časova. Izložba je upriličena povodom 53. Kočićevog zbora.

Za ovu priliku, zainteresovani će moći da vide junake iz Kočićevih priča „Jablan“ i „Kroz maglu“ kroz formu strip umjetnosti.

Inače, album „Stripovjetke“ objavila je Narodna i univerzitetska bibiloteka Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem „Deveta dimenzija“, tačnije, strip crtačima Predragom Ikonićem i Milanom Mladićem.

Kako su naveli iz Biblioteke, “Stripovijetke” Petra Kočića su krajnji rezultat ove saradnje koja za cilj ima prilagođavanje djela Petra Kočića novoj formi i mlađim čitaocima, te promociju strip umjetnosti.

Radionica inspirisana „Stripovijetkama“

Najavili su da će Narodna i univerzitetske biblioteke RS 23. avgusta, sa početkom u 11 časova, organizovati radionica stripa za djecu inspirisanu „Stripovijetkama“. Polaznici radionice će imati priliku da nauče kako nastaje i šta je sve neophodno za nastanak stripa, osnovne elemente tehnike crtanja, koliko je za strip bitna priča i druge zanimljivosti.

Radionicu će održati Milorad Vicanović Maza, profesionalni strip autor i jedan od najpoznatijih strip crtača sa ovih prostora.