Vijesti 14.04.2018.

ZBOG IZGRADNJE KRUŽNOG TOKA Gužve u saobraćaju u Rebrovcu i između Obilićeva i Starčevice

ČITANJE: 2 minute

Odjeljenje za saobraćaj i puteve grada Banjaluka apelovalo je da učesnici u saobraćaju imaju razumijevanje za gužve koje su pojačane posljednjih dana zbog intenziviranja radova na izgradnji kružnog toka u Rebrovcu i spajanja istočnog tranzita između Obilićeva i Starčevice.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, rekao je da situaciju dodatno otežava i zatvaranje Zelenog mosta, ali je napomenuo da se godinama čekalo na realizaciju ova dva projekta, čiji je investitor Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Sandić je naveo da je u toku postavljanje podzemnih instalacija, da su pojedini dijelovi ulica zatvoreni zbog čega se stvaraju gužve, posebno u jutarnjim i popodnevnim saobraćajnim špicevima.

Prema njegovim riječima, nakon što bude završena izgradnja kružne raskrsnice i spojen istočni tranzit saobraćaj će biti rasterećen.

Sandić je napomenuo da je grad ove godine planirao još nekoliko projekata s ciljem da se omogući brži i sigurniji protok saobraćaja.

On je naveo da će ove godine početi izgradnja novog mosta na lokaciji Zelenog mosta i apelovao da se nastave radovi na istočnom tranzitu da bi se napravio spoj sa novim mostom.

– Zajedno sa radovima, koji se sada izvode, to čini cjelinu i vezu od zapadnog tranzita kod preduzeća “Kosmos”, preko novog mosta, istočnim tranzitom do Rebrovca i dalje prema Čelincu i Kotor Varošu – objasnio je Sandić.

Uskoro bi trebalo da počne i gradnja novih kružnih raskrsnica na mjestu gdje se spajaju ulice Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, te na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save.

– Zbog svih ovih radova očekujemo razumijevanje građana, jer kada završimo te projekte imaćemo mnogo bolji, sigurniji i brži protok saobraćaja – ocijenio je Sandić.

(srpskainfo)