Vijesti 06.09.2018.

ZBOG IZGRADNJE KRUŽNOG TOKA Od subote obustava saobraćaja u Aleji Svetog Save

ČITANJE: 2 minute

Radovi na izgradnji kružnog toka na spoju Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice biće završeni do kraja iduće sedmice, što je znatno brže od ugovorenog roka, potvrđeno je danas u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zbog završnih radova na izgradnji ove rskrsnice, od subote 8. septembra do srijede 12. septembra, biće u potpunosti obustavljen saobraćaj na gradilištu, najavljuju iz nadležnog odjeljenja.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da će, tokom obustave, saobraćaj biti preusmjeren u druge ulice. On apeluje na vozače da imaju strpljenja tokom obustave saobraćaja.

– U zajedničkom interesu je da se radovi na ovoj kružnoj raskrsnici okončaju što je prije moguće kako bi bio ubrzan tok saobraćaja. Takođe, vozači bi u narednim danima posebnu pažnju trebalo da obrate na pješake koji se kreću ovom dionicom, pogotovo ako znamo da je počela školska godina i da se u blizini te trase kreće veliki broj djece – ističe načelnik Sandić.

Prema ugovoru sa izvođačem, rok za završetak radova ističe 25. septembra, ali je očekivanje da bi kružni tok trebalo da bude u funkciji desetak dana ranije.

Da bi se u ovom dijelu grada saobraćaj odvijao sa manje problema odnedavno je i dio Ulice vladike Platona pored tržnog centra „Zenit“ pretvoren u dvosmjernu, a kod Crkve Svete Trojice u funkciji je novi kružni tok, koji je znatano smanjio gužve na ovoj trasi.

Vrijednost radova na kružnoj raskrsnici Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice iznosi 260.000 KM. Kako je projektovano, propusna moć na raskrsnici biće 20.000 vozila na dan, što bi trebalo značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru grada.

– U okviru ovih radova, na tri lokacije koje su u vezi sa ovim kružnim tokom, doći će do izmještanja autobuskih stajališta. Tako će stajalište kod hotela „Krajina“ dobiti tzv. ugibalište da ne bi dolazilo do nepotrebnih zastoja u saobraćaju. Stajalište kod kafe bara „Marbel“ izmješta se u Aleju Svetog Save, a biće izgrađeno i još jedno jedno dodatno stajalište na pravcu prema dvorani Borik – naveo je Sandić.