Vijesti 04.12.2017.

Zimske službe spremno dočekale prvi snijeg

ČITANJE: 2 minute

Poučeni iskustvima od ranijih godina, nadležni su ovaj put ranom zorom počeli da čiste i male slojeve snijega, tako da su u Banjaluci svi putevi prohodni, a čista je i većina trotoara.

Snijeg koji je padao cijelu noć sa subote na nedjelju zabijelio je krovove i zelene površine, ali nije napravilo kolaps u saobraćaju.

Ekipe zimske službe danima već najavljuju da su spremni za padavine i da ih ništa ne može iznenaditi, te su juče ranom zorom počele da čiste banjalučke ulice i trotoare.

Prvo su očešćenji uži dijelovi centra, a kasnije su se ekipe koje čiste ulice mogle vidjeti i u drugim banjalučkim naseljima.

– Tranzit je očišćen skroz, ali opet treba imati na umu da nisu imali puno posla. Dovoljno je da zimska služba jednom prođe kroz grad i već je čisto, ali i to je nešto. Nadam se da će biti ovako ažurni i kada napada pravi snijeg – kaže Banjalučanin Milan Kojić.

Iako Banjalučani bilže centru nemaju zamjerki, oni u prigradskim naseljima misle suprotno. Nadaju da neće biti ovako i kako bude veći snijeg, te da će ih zimske službe češće obilaziti.

Žana Kosić iz Priječana kaže da niko nije dolazi da čisti, ali da se može proći, jer snijeg nije napadao mnogo.

– Nije niko čistio, ali nema ni potrebe, za sada. Nadam se da će se bolje pokazati kada budu velike padavine, i da nećemo biti paralisani kao ranijih godina – kaže Žana.

Prestanak padavina

Kako najavljuju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu naradnih dana, snijeg ne samo da neće padati, nego će se skroz i otopiti jer će sljedeći dani biti sunčani.

Banjalučane očekuju hladna jutra, i malo manje hladni dani sa temperaturom do 12 stepeni Celzijusa.

(EuroBlic)