Magazin 20.12.2018.

Zimski sajam rukotvorina u Muzičkom paviljonu

ČITANJE: 1 minuta

Svi ljubitelji umjetnosti i ručnih radova imaće priliku da posjete veliki Zimski sajam rukotvorina koji će se održati u Muzičkom paviljonu Staklenac u Parku Petar Kočić od 24. do 30. decembra. Radno vrijeme sajma će biti svaki dan od 10 do 22 h.

Na sajmu ćete moći vidjeti preko 20 izlagača različitih ručno rađenih proizvoda i to nakita od heklane žice, fimo mase, porcelana, ohridskih bisera , ruske kraljevske čopke pa do šivenih i vezenih modnih detalja, zatim jestivih medenjaka, prirodne kozmetike, heklanih igračaka, dekupaž predmeta, obuće za bebe, opanaka, narodnih nošnji, slika, skulptura i minerala.

Prva tri dana posjetioci će moći posmatrati kako se veze tehnikom pokrstice od strane vezilje Svjetlane Marković Fotini Atelier, koja će ujedno sa zainteresovanim posmatračima raditi i radionice plavog veza.

Pored toga u toku sajma sa procesom nastanka umjetničkog djela na svili
upoznaće vas i slikarka Helena Mijatović. Isto tako, Kreativni Kutak “Baya” će vam pokazati kako nastaju slike neobičnom tehnikom enkaustikom tj. slikanjem uz pomoć pegle.

Očekuju vas još mnoga iznenađenja u toku sajma a slijede i nagrade za posjetioce koji kupe nešto od izlagača.

Zimski sajam rukotvorina je pomogao Grad Banja Luka u okviru konkursa
projekata za unapređenje turističke ponude grada.

Svi štandovi će biti postavljeni već u ponedjeljak, 24. decembra od 10 sati a svečano otvaranje sajma biće u 12h tog dana.