Banjalučanin sakriven iza žbunja, Ivan Franjo Jukić

ivan franjo jukic

U centru grada u Ulici Ivana Franje Jukića, nalazi se bista ovog velikog, pjesnika, publiciste, književnika, kulturnog i naučnog radnika. Rođen je u Banjaluci i za svoga života uvijek je isticao da je prije svega Banjalučanin pa sve ostalo redom.

Banjaluka je ovog istaknutog Banjalučanina sakrila iza žbunja. Naime njegova bista nalazi se u centru grada, preko puta kuće gdje je nekada živio, u ulici koja i nosi njegovo ime.

 

Olakšavajuća okolnost za službe koje bi trebalo da održavaju, kako bistu tako i površinu oko nje, je da stiže jesen. Lišće sa žbuna je opalo pa se sada bista ovog Banjalučanina može vidjeti kroz grane.

 

Bista ovog istaknutog Banjalučanina sa jedne strane je “uokvirena” žbunjem, a sa druge kontejnerima za smeće.

(blmojgrad)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.