Banja Luka: Počeli izbori za predsjednika Rusije

Prijevremeni izbori za predsjednika Ruske Federacije, počeli su danas u Banjaluci gdje mogu da glasaju svi ruski državljani koji borave na teritoriji Republike Srpske. Biralište je otvoreno u zgradi Optima grupa u 10 časova, a zatvara se u 17 časova.

Tužili Džombića, Tegeltiju i Vujnićevu

SDS je danas podnio krivičnu prijavu protiv nekoliko bivših i sadašnjih članova rukovodstva i Kreditnog odbora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske zbog zloupotrebe službenog položaja, nepoštivanja zakona o IRB-u i nepropisnog odobravanja 19,4 miliona KM kredita firmi “Energolinija” Zvornik.

Bojić i zvanično član DNS-a

Marko Pavić, lider DNS-a, rekao je da ova stranka postaje nezaobilazan faktor u odlučivanju na nivou BiH te da je sigurno da DNS to neće zloupotrijebiti.

Preokret u Beogradu: Na pomolu veliko pomirenje DNS-a i Ujedinjene Srpske?

Tenzije između Demokratskog narodnog saveza i Ujedinjene Srpske, koje za posljedicu imaju i zahlađenje odnosa na relaciji DNS – SNSD, uskoro bi mogle da budu prevaziđene, nakon višečasovnog razgovora Marka Aćića i Nenada Stevandića, tokom i nakon prijema u Skupštini grada Beograda, u četvrtak, 15. marta, saznaje opcija.net.

NDP protiv kandidature Govedarice

Savez za promjene potresaju novi problemi u susret izborima, jer je NDP jasno stavio do znanja SDS-u i PDP-u da nisu zadovoljni izborom kandidata iz tih stranaka za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Željka Cvijanović: Nasjeli smo na ogromnu prevaru OHR-a

OHR i međunarodna zajednica su prevarili SNSD i druge kada su obećali da će nametnute odluke visokih predstavnika biti moguće naknadno izmijeniti, kaže u intervjuu za “Nezavisne” Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS.

Pavić: Uvjeren sam u dogovor DNS-a i SNSD-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić uvjeren je da će ova stranka i SNSD doći do sporazuma koji je u obostranom interesu kada je riječ o učešću na predstojećim opštim izborima.

Šta stranke iz RS mogu da nauče od izbora u Beogradu?

Jeste, Beograd je samo lokalna zajednica, a Srpska je Republika. Kome može da padne na pamet da poredi nespojivo, kada je rashodovani politički veteran iz matice Vuk Drašković davno upozorio da se ne smiju miješati babe i žabe, i to na živopisnom engleskom jeziku, pred kamerom CNN-a: „Don’t mix grandmothers and frogs“.

Košarac: U protekle tri godine nikakve koristi od Savjeta ministara

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da narodi i građani BiH, a posebno Republike Srpske, u protekle tri godine nisu imali nikakve koristi od Savjeta ministara na čijem je čelu bio kadar SDA Denis Zvizdić.

Golić: I dalje ćemo osporavati odlaganje nuklearnog otpada u Dvoru

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da će Ministarstvo i dalje osporavati izgradnju odlagališta nuklearnog otpada u opštini Dvor na granici sa Srpskom gdje bi bilo ugroženo 240.000 ljudi, iako Hrvatska nastavlja sa aktivnostima koje vode ka tome.

Duško Vukotić i SPONA sa Miloradom Dodikom o formiranju patriotskog bloka u RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Srpskog pokreta nevladinih asocijacija /SPONA/, koju je predvodio predsjedavajući Asocijacije Duško Vukotić, o potrebi za formiranjem sveopšteg patriotskog bloka u Republici Srpskoj. Dodik je tokom sastanka naglasio da će institucije Republike Srpske nastaviti da se angažuju na rješavanju problema boraca i poboljšanju njihovog

Mićo Mićić ucjenama koči izgradnju Drinskog nasipa

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ucijenio je Vladu Republike Srpske da neće sa njom potpisati Memorandum koji bi omogućio raspisivanje tendera za izgradnju nasipa na Drini, koji je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata za Republiku Srpsku, saznaje Srpskainfo u Vladi RS.

Golić: Elementarno neznanje predsjednika SDS-a o slučaju “Vulić”

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i ja lično već nekoliko dana trpimo neprimjeren pritisak od predstavnika opozicije, koji se, ničim izazvani, pokušavaju legitimisati kao stranka u postupku „Vulići protiv Grand trejda“, navodi se u saopštenju ministarke Srebrenke Golić.

Tradicionalni pohod na Dimitor

Planinarsko društvo “Kozara” organizuje u nedjelju odlazak na posljednju zimsku akciju ove uspješne sezone. Riječ je o pohodu na Dimito

Bojić i zvanično član DNS-a

Marko Pavić, lider DNS-a, rekao je da ova stranka postaje nezaobilazan faktor u odlučivanju na nivou BiH te da je sigurno da DNS to neće zloupotrij

Starčević priželjkuje trijumf

Fudbalerima Krupe duel sa širokobriježanima dolazi nakon minimalnog poraza od Željezničara na startu Lige za šampiona.

Borac izbjegao suspenziju

FK Borac izmirili su dugovanja prema Nenadu Kisi (7.500 KM), Nebojši Runiću (10.000), Nemanji Vidoviću (3.000), Petru Kurčubiću (6.000), Čedomir

Spoj najboljih usluga u jednom paketu  

Ako želite pouzdan intrentet sa najvećim brzinama i do 100/50 Mbps, najbolji TV sadržaj sa videotekama i premijerama najboljih filmova i serija, be