Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Podrška Grada Savezu za rijetke bolesti

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, razgovarao je danas sa predstavnicima Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske. S obzirom na to da je 28. februar Međunarodni dan rijetkih bolesti, Grad Banja Luka je želio da se priključi upozoravanju i upoznavanju javnosti na problematiku ove populacije.

RUGIPP ukinuo nezakonita ovlašćenja

Izjavama gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluka da će se kasniti sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata zbog najnovijih odluka Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) građani su dovedeni u zabludu, stoji u saopštenju RUGIPP-a.

Predložen pritvor za dilere droge

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za Milosava Samardžića (43) i Zorana Mandića (31) iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je iz tužilaštva.

Borac se odriče Lige za prvaka

Gradski stadion ovog vikenda biće poprište banjalučkog derbija jer u nedjelju (15.39) Borcu u gost stiže Krupa.

Savić: Priželjkujem novi gol

Vezista Krupe Stefan Savić je u utakmici Kupa BiH postigao gol protiv Borca na Gradskom stadionu, a priželjkuje da se to ponovi.