radojicic odluka ustavnog suda
Radojičić: Problemi zbog odluke Ustavnog suda

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je danas da nakon što je Ustavni sud RS utvrdio da je odluka Skupštine grada Banjaluka o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana za prostror definisan sa pet ulica u naseljima Centar i Nova varoš neustavna i nezakonita, prvo treba vidjeti kompletnu odluku Ustavnog suda RS kada im se dostavi.

poslovne zene
Besplatna pravna pomoć za žene

Fondacija “Udružene žene” pružaće usluge besplatne pravne pomoći za sve žene koje koje su na bilo koji način diskriminisane od maja do decembra.

1 BH promocija nove Samsungove perjanice S8 i S8+u Banja Luci
U Banjaluci održana promocija novog pametnog telefona: Samsung S8/S8+

Galaxy S8 i Galaxy S8+ imaju Infinity ekran koji vas ostavlja bez daha, uvezani ekosistem usluga i inteligentni interfejs. Banja Luka, 27. april/travanj 2017. – Kompanija Samsung Electronics je premijerno u Bosni i Hercegovini predstavila svoju perjanicu  Galaxy S8 i Galaxy S8+, pametni telefon koji pomjera granice i uvodi nas u novu eru mobilnih komunikacija.

U Banjaluci počinju “Dani arhitekture”

“Istraživački centar za prostor“ po treći put organizuje “Dane arhitekture” u Banjoj Luci od 29. maja do 4. juna 2017. Centralni dio događaja je simpozijum koji se održava u petak 2. Juna `17. i subotu, 3. Juna `17. u prostorijama Gradskog pozorišta ”Jazavac”, kada će brojni predavači, kao najbolji protaganisti iz oblasti arhitekture danas, predstaviti

Đacima zlato za sok od jabuke i kornišone

Poljoprivredna škola je nagrađena zlatnim medaljama za sok od jabuke i kornišone koje su proizveli učenici prehrambenog smjera na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Škola je sa ovim proizvodima aplicirala u grupi proizvoda od voća i povrća i pobijedila u konkurenciji preduzeća iz regiona i Evrope. Prije  samog sajma, koji će se održati od

Gradska uprava i Univerzitet na zajedničkom putu razvoja grada

U Rektoratu banjalučkog Univerziteta, danas je potpisan sporazum o saradnji između Grada Banja Luka i Univerziteta u Banjoj Luci. Sporazum su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i rektor Milan Mataruga. Zajednički strateški cilj sporazuma je usmjeren ka unapređenju obrazovanja, kulture, nauke, inovacija, preduzetništva i ukupnog društvenog ambijenta u gradu.

Olujni vjetar i jaka kiša danas u Banjaluci

Naradanžasto upozorenje  izdato je za danas za područje Banjaluke, a za sutra skoro u cijeloj BiH. Olujni vetar s jakom kišom očekuje se danas u Banjaluci, sa udarima povremeno preko 60-70 kilometara na sat. Obilnija kiša i udari vjetra od 40 do 60 kilometara na sat mogući su sutra u cijeloj BiH. U noći na

Otvoreno dječije igralište na Pavlovcu

Gradonačelnik Igor Radojičić ozvaničio je danas završetak radova na dječijem igralištu u krugu područne Osnovne škole „Sveti Sava“ na Pavlovcu, koji je donirala kompanija „Paspalj“.

Željezničari nisu kažnjeni zbog protesta

Radnicima “Željeznica RS” juče je uplaćena plata za mart u punom iznosu, čime je konačno stavljena tačka na priču da će zarade zaposlenima u ovom preduzeću, koji su protestovali i blokirali prugu u Banjaluci, biti smanjene.

Otišao anđeo koji nas je ujedinio

Naše Sofije više nema. Ostavila nam je svima obavezu da se borimo još jače i još više za svu djecu. Sofija, ti si naš zavjet zauvijek! Neka ti je vječna slava i hvala ti što si nas ujedinila!

Obuka pružanja prve pomoći roniocima

Ronilački klub “Buk” održaće 8. i 9. maja u 18 časova, u svojim prostorijama DAN-ov kurs za davanje kiseonika kod ronilačkih povreda.

svijece za sofiju
Građani Banjaluke pale svijeće za malu Sofiju

Građani Banjaluke okupljaju se večeras ispred hrama Hrista Spasitelja u ovom gradu i pale svijeće za trogodišnju sugrađanku Sofiju Mićević, koja je jutros preminula u Beogradu.

sajam stipendija
Sajam stipendija: Kako do stipendije i studentske prakse?

Studiranje je izazov ne samo studentima, već i roditeljima i starateljima. Naravno, zbog finansija. Dobrim ocjenama mnogi ostvare pravo na stipendiju, ali i lakše dođu do prakse i zaposlenja. Kako do stipendije, prakse i posla – studenti su mogli provjeriti na današnjem Sajmu.

izgradnja autoputa
Dionica autoputa Banjaluka-Prnjavor u funkciji do kraja godine

Dionica autoputa od Banjaluke do Prnjavora u dužini od 36,3 kilometra trebalo bi da bude završena do kraja godine, poručili su danas nakon što su obišli gradilište Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, i Dušan Topić, direktor “Autoputeva RS”.

Besplatna pravna pomoć za žene

Fondacija “Udružene žene” pružaće usluge besplatne pravne pomoći za sve žene koje koje su na bilo koji način diskriminisane od maja do dece

Zoran Talić: U fokusu život građana

Zoran Talić, nezavisni odbornik u gradskoj skupštini Banjaluke i bivši predsjednik Gradskog odbora PDPa, s timom saradnika osnovao je Političkigra

Manja: Traže se radnice

Krajina klas d.o.o. traži dvije sezonske radnice za rad u caffe-poslastičarni Manja, u hotelu Palas i dvije radnice u maloprodaji za duže zaposlenj

Cijene prasića dostigle cijene teladi

Cijene prasića porasle su već pred Vaskrs/Uskrs, kada su za kilogram žive vage iznosile četiri do četiri i po KM, dok su sada, pred Prvi maj i Đ