kocicev zbor 2017
Sve spremno za 52. Kočićev zbor, očekuju se brojni turisti iz regiona

Pripreme za održavanje 52. Kočićevog zbora uspješno se privode kraju, u očekivanju da bi ovogodišnja manifestacija mogla biti jedna od najuspješnijih do sada, sa velikim brojem posjetilaca iz zemlje i inostranstva, konstatovano je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora ovog skupa.

art dvoriste
Muzička bajka u Art dvorištu

Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati. Ovako je muziku doživljavao slavni pisac Viktor Igo, a da muzika izaziva zaista posebne emocije, uvjerili su se svi koji su došli na koncert banjalučkog ansambla “Bandoneon square”, koji predstavlja pravo osvježenje na domaćoj sceni.

skolica rolanja
Školica rolanja u srijedu

Školica rolanja, u sklopu manifestacije “Kreativni avgust”, održaće se u srijedu, 16. avgusta, u 18 časova na obali rijeke Vrbas iza dvorane “Obilićevo”, saopšteno je iz udruženja “Zdravo da ste” koje je organizator ove manifestacije.

Bogat program 52. „Kočićevog zbora“

Bogat program pripremljen je za ovogodišnji 52. „Kočićev zbor“, koji će biti održan od 21. do 27. avgusta ove godine. Za razliku od prošlih godina, kompletnu organizaciju vodi Grad Banja Luka.

(FOTO) Banjalučanka osvojila Monblan, sanja Kilimandžaro

Dijana Vrhovac iz Banje Luke 28. juli ove godine će pamtiti do kraja života. Tog dana je ova alpinistica, nekadašnja novinarka, ostvarila jedan od svojih snova koje sanja u tri godine dugoj penjačkoj karijeri – osvojila je najviši vrh Zapadne Evrope Monblan.

Od Banj brda do Vrbasa: Otvoren Međunarodni skup vespi

Više od stotinu vespi na banjalučkom Banj brdu. Vozači sa svojim dvotočkašima okupili su se na Petom međunarodnom skupu vespi, a onda krenuli prema gradu. Najstariji među njima, 76-ogodišnji Milovan došao je iz Beograda. Vespu vozi već dugo, a čuva i jednu iz starijih vremena.

Sjajni momci podijelili publiku u Banjaluci

Glumački trio Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Emir Kapetanović gostovao je u Banjaluci sa hit predstavom “Sjajni momci” koja je privukla brojne ljubitelje komedije.

Radionice heklanja za početnike

Centar za promociju životnih vještina organizuje radionice heklanja a obuka počinje u septembru u prostorijama centra u ulici Jovana Dučića bb.

Dupla duga iznad Banjaluke!

Banjalučani su se, nakon kratkrajnog osvježenja prethodnih dana, danas borili sa temperaturom od oko 40 stepeni.

Ponovo se pojavili lažni volonteri

Lažni volonteri, koji se predstavljaju kao volonteri banjalučke Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” i idu od vrata do vrata tražeć

Muzička bajka u Art dvorištu

Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati. Ovako je muziku doživljavao slavni pisac Viktor Igo, a da muzika izaziva

Školica rolanja u srijedu

Školica rolanja, u sklopu manifestacije “Kreativni avgust”, održaće se u srijedu, 16. avgusta, u 18 časova na obali rijeke Vrbas iza d

Na 15 sjednica usvojili 481 tačku

Igor Šukalo, sekretar Stručne službe Skupštine grada, rekao je da je gradski parlament imao vrlo dinamičan rad u periodu od konstituisanja 23. no

Grad podržao penjački festival

Grad je podržao penjački festival “Drill and Chill”, koji će biti održan od 7. do 17. septembra u kanjonu Tijesno, u organizaciji Penj