Zatvara se Fabrika duvana Banjaluka – 100 radnika na ulici!

Nakon što je „Bulgartabac“, vlasnik banjalučke Fabrike duvana, sve brendove prodao „British American Tobaccou“ (BAT), uslijedio je novi šok – postrojenja će i zvanično biti ugašena za petnaestak dana, a 100 radnika ostaće bez posla.

Kusturić: „MMSCODE“ i „Lanaco“ jedini ponuđači za 23 miliona vrijedan tender FZO RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS “ne češlja” Fond zdravstvenog osiguranja RS, samo je zatražilo dokumentaciju koja se tiče tendera vrijednog 23 miliona KM za nabavku integrisanog informacionog sistema, a na osnovu anonimne prijave. Na tender se prijavio samo konzorcijum „MMSCODE“, „Lanaco“ i „Ericsson Nikola Tesla“ iz Zagreba, ali to ne znači da će ugovor s njima

Potrebna sistemska podrška ženama na selu

Krajni cilj projekta rodno odgovornog budžetiranja, koji zajedno sprovode Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Gender centar Vlade Republike Srpske, jeste da se u lokalnim zajednicama sistemski riješi pitanje podrške ženama na selu, rekla je predstavnik ovog ministarstva Drena Đukić.

Prointer microsoft konferencija
Kompanija “Prointer” zlatni sponzor MSN konferencije u Neumu

Osmo izdanje Microsoft NetWork konferencije održaće se u aprilu ove godine, a kao Zlatni sponzor našla se IT kompanija “Prointer” iz Banjaluke, koja je na tržištu već prepoznatljiva kao donosilac savremenih i primjenjivih poslovnih rješenja. Prestižna konferencija će se održati u salama kongresnog centra “Grand hotela Neum” i to u periodu od 18. do 20.

Isti uslovi za domaće i strane ulagače

Prijedlogom zakona o stranim ulaganjima, koji danas razmatra Narodna skupština Republike Srpske, predviđa se da strani ulagači imaju ista prava i obaveze kao i domaći i da pod istim uslovima mogu osnovati poslovni subjekat u Srpskoj.

prointer robokids
Najsavremenija oprema u Robokids Centru – poklon kompanije Prointer

Prije nešto više od mjesec dana, Banjaluka je postala jedini grad u BiH sa ROBOKIDS Centrom za naprednu STEM edukaciju djece i mladih. U pitanju je projekat čiju su vrijednost prepoznali i podržali brojni donatori, među kojima je naјznačajniji Prointer, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija. Ovo je još jedan u nizu s projekata koje

Ženske ruke krote zemlju i traktor

Iako se na području Republike Srpske poljoprivreda uglavnom vezuje za muškarce, Vinka Savić, Nikolina Šteković, Suada Obradović i Milijana Mlađenović su dokaz da u ovoj oblasti uspješne mogu biti i žene.

Da li želite da uživate u HBO kanalima bez nadoknade?

Povodom ekskluzivne ponude za postojeće korisnike m:tel TV paketa, koji od sad mogu bez ikakve nadoknade testirati i gustirati najbolje filmove i serije iz HBO produkcije, preporučujemo vam da ne propustite najnovije naslove iz HBO kreativne fabrike.

Šansa za posao tokom ljeta

Lider u organizaciji turističkih animacija i manifestacija “Samarkanda”, koja dvije decenije posluje u Italiji i Hrvatskoj, narednog mjeseca stiže u RS i BiH u potrazi za radnicima tokom ljetne sezone.

Stomatolog u Bihaću taksu za istaknutu firmu plaća 72 KM, a u Banjaluci čak 900!

Nedavno je izračunato da broj raznoraznih parafiskalnih nameta koji se naplaćuju u BiH prelazi 3.400. Ukoliko uporedimo stanje sa susjednim zemljama, proizlazi da ih naša država ima i do 20 puta više nego Hrvatska, u kojoj postoji oko 170, a 10 puta više nego Srbija, u kojoj je zvanično oko 340 različitih nameta.  

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.

Profesorica iz Trebinja vlasnica novog automobila

Ova godina donijela je sreću jednoj profesorici iz Trebinja. Naime, Milanka Samardžić osvojila je glavnu nagradu, automobil Citroen C3 Shine, u nedavno završenoj nagradnoj igri koju su organizovale kompanije m:tel i Huawei.

Borac se odriče Lige za prvaka

Gradski stadion ovog vikenda biće poprište banjalučkog derbija jer u nedjelju (15.39) Borcu u gost stiže Krupa.

Savić: Priželjkujem novi gol

Vezista Krupe Stefan Savić je u utakmici Kupa BiH postigao gol protiv Borca na Gradskom stadionu, a priželjkuje da se to ponovi.