Ljubav spasiće svijet – Poruka mira Vrapčića

Brojnim hitovima i promocijom novog albuma “Ljubav spasiće svijet” mališani Dječijeg hora “Vrapčići” poslali su svojevrsnu muzičku poruku mira sa tvrđave Kastel.

Ljetnji koncert održan u utorak uveče, bio je 12. na ljetnjoj pozornici a brojna publika je i ovaj put popunila sva mjesta.

– Bilo je fenomenalno i zadovoljan sam svim onim što smo pružili publici. Ovim koncertom sumirali smo uspješnu radnu godinu. Mališani su izvela 20 pjesama a promovisali smo novi album “Ljubav spasiće svijet”. Svi članovi su vrijedno vježbali i pokazali da imaju talenta za muziku. Nedavno smo snimili i spotove za pjesme “Babaroga” i “Moj tata” – kazao je rukovodilac “Vrapčića” Branislav Đaković.

Na koncertu su promovisani novi članovi hora, kao i novi solisti.

– Svi oni imaju potencijala da budu veliki pjevači. Činjenica da je od 24 izdanja “Đurđevdanskog festivala” do sada pobijedilo čak deset članova našeg hora govori da kvalitetno radimo svoj posao – rekao je Đaković.

Ljetnju zabavu upotpunili su nastupi miljenika banjalučke publike Teodore Ratković, Sergeja Pajića i Katarine Praće.

“Vrapčići” su kao i svaki put bili posebno motivisani za koncert. Kažu da treme nije bilo jer nastupaju tokom cijele godine. Osmogodišnja Teodora Barac kaže da je presrećna na svakom nastupu.

– Radosna sam što sam nastupala pred ovolikom publikom. Bilo je zaista predivno a pjesme koje sam izvela “Đačka ljubav” i “Ljubav spasiće svijet” bile su dobro prihvaćene i pozdravljene velikim aplauzom – kazala je Teodora.

Njen šestogodišnji kolega David Čulić kaže kad poraste želi da se bavi i muzikom i sportom.

– Biću fudbaler i pjevaću. Na koncertu mi je bilo lijepo, nisam se nešto umorio, a ni spremao dugo. Kad jednom čujem pjesmu, odmah je i zapamtim. Pjevao sam “Kul tip” i “Lake cipele”- rekao je David.

Planovi

Branislav Đaković rekao je da “Vrapčiće” do kraja 2017. godine očekuje obiman plan a samim tim i brojne obaveze.

– Pripremamo nove pjesme, a na jesen imamo niz gostovanja u zemlji i regionu, a najznačajniji su oni u Novom Sadu i u Centru “Sava” u Beogradu. Dobro ćemo se pripremiti i za završni koncert u decembru tako da nas u narednih šest mjeseci očekuju brojne obaveze – kazao je Đaković.

(glassrpske.com)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.