Ljubav spasiće svijet – Poruka mira Vrapčića

Brojnim hitovima i promocijom novog albuma “Ljubav spasiće svijet” mališani Dječijeg hora “Vrapčići” poslali su svojevrsnu muzičku poruku mira sa tvrđave Kastel.

Ljetnji koncert održan u utorak uveče, bio je 12. na ljetnjoj pozornici a brojna publika je i ovaj put popunila sva mjesta.

– Bilo je fenomenalno i zadovoljan sam svim onim što smo pružili publici. Ovim koncertom sumirali smo uspješnu radnu godinu. Mališani su izvela 20 pjesama a promovisali smo novi album “Ljubav spasiće svijet”. Svi članovi su vrijedno vježbali i pokazali da imaju talenta za muziku. Nedavno smo snimili i spotove za pjesme “Babaroga” i “Moj tata” – kazao je rukovodilac “Vrapčića” Branislav Đaković.

Na koncertu su promovisani novi članovi hora, kao i novi solisti.

– Svi oni imaju potencijala da budu veliki pjevači. Činjenica da je od 24 izdanja “Đurđevdanskog festivala” do sada pobijedilo čak deset članova našeg hora govori da kvalitetno radimo svoj posao – rekao je Đaković.

Ljetnju zabavu upotpunili su nastupi miljenika banjalučke publike Teodore Ratković, Sergeja Pajića i Katarine Praće.

“Vrapčići” su kao i svaki put bili posebno motivisani za koncert. Kažu da treme nije bilo jer nastupaju tokom cijele godine. Osmogodišnja Teodora Barac kaže da je presrećna na svakom nastupu.

– Radosna sam što sam nastupala pred ovolikom publikom. Bilo je zaista predivno a pjesme koje sam izvela “Đačka ljubav” i “Ljubav spasiće svijet” bile su dobro prihvaćene i pozdravljene velikim aplauzom – kazala je Teodora.

Njen šestogodišnji kolega David Čulić kaže kad poraste želi da se bavi i muzikom i sportom.

– Biću fudbaler i pjevaću. Na koncertu mi je bilo lijepo, nisam se nešto umorio, a ni spremao dugo. Kad jednom čujem pjesmu, odmah je i zapamtim. Pjevao sam “Kul tip” i “Lake cipele”- rekao je David.

Planovi

Branislav Đaković rekao je da “Vrapčiće” do kraja 2017. godine očekuje obiman plan a samim tim i brojne obaveze.

– Pripremamo nove pjesme, a na jesen imamo niz gostovanja u zemlji i regionu, a najznačajniji su oni u Novom Sadu i u Centru “Sava” u Beogradu. Dobro ćemo se pripremiti i za završni koncert u decembru tako da nas u narednih šest mjeseci očekuju brojne obaveze – kazao je Đaković.

(glassrpske.com)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.