Ljubav spasiće svijet – Poruka mira Vrapčića

Brojnim hitovima i promocijom novog albuma “Ljubav spasiće svijet” mališani Dječijeg hora “Vrapčići” poslali su svojevrsnu muzičku poruku mira sa tvrđave Kastel.

Ljetnji koncert održan u utorak uveče, bio je 12. na ljetnjoj pozornici a brojna publika je i ovaj put popunila sva mjesta.

– Bilo je fenomenalno i zadovoljan sam svim onim što smo pružili publici. Ovim koncertom sumirali smo uspješnu radnu godinu. Mališani su izvela 20 pjesama a promovisali smo novi album “Ljubav spasiće svijet”. Svi članovi su vrijedno vježbali i pokazali da imaju talenta za muziku. Nedavno smo snimili i spotove za pjesme “Babaroga” i “Moj tata” – kazao je rukovodilac “Vrapčića” Branislav Đaković.

Na koncertu su promovisani novi članovi hora, kao i novi solisti.

– Svi oni imaju potencijala da budu veliki pjevači. Činjenica da je od 24 izdanja “Đurđevdanskog festivala” do sada pobijedilo čak deset članova našeg hora govori da kvalitetno radimo svoj posao – rekao je Đaković.

Ljetnju zabavu upotpunili su nastupi miljenika banjalučke publike Teodore Ratković, Sergeja Pajića i Katarine Praće.

“Vrapčići” su kao i svaki put bili posebno motivisani za koncert. Kažu da treme nije bilo jer nastupaju tokom cijele godine. Osmogodišnja Teodora Barac kaže da je presrećna na svakom nastupu.

– Radosna sam što sam nastupala pred ovolikom publikom. Bilo je zaista predivno a pjesme koje sam izvela “Đačka ljubav” i “Ljubav spasiće svijet” bile su dobro prihvaćene i pozdravljene velikim aplauzom – kazala je Teodora.

Njen šestogodišnji kolega David Čulić kaže kad poraste želi da se bavi i muzikom i sportom.

– Biću fudbaler i pjevaću. Na koncertu mi je bilo lijepo, nisam se nešto umorio, a ni spremao dugo. Kad jednom čujem pjesmu, odmah je i zapamtim. Pjevao sam “Kul tip” i “Lake cipele”- rekao je David.

Planovi

Branislav Đaković rekao je da “Vrapčiće” do kraja 2017. godine očekuje obiman plan a samim tim i brojne obaveze.

– Pripremamo nove pjesme, a na jesen imamo niz gostovanja u zemlji i regionu, a najznačajniji su oni u Novom Sadu i u Centru “Sava” u Beogradu. Dobro ćemo se pripremiti i za završni koncert u decembru tako da nas u narednih šest mjeseci očekuju brojne obaveze – kazao je Đaković.

(glassrpske.com)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.