“Medicinska elektronika” opet traži kupca

medicinska elektronika

Stečajni upravnik “Medicinske elektronike” Lazo Tomić nije prihvatio zahtjev banjalučkog bokserskog sudije Zdravka Milojevića za produženje roka plaćanja 3,2 miliona KM za kupovinu dva objekta ovog preduzeća u centru Banjaluke te je danas raspisao oglas za novu prodaju po istoj cijeni. Nova licitacija za prodaju dva objekta, čija procijenjena vrijednost iznosi 7,8 miliona KM, zakazana je za 20. decembar.

“Objavili smo novi javni poziv, jer kupac koji je na prošloj licitaciji kupio dva objekta nije platio izlicitirani iznos, niti je prilikom podnošenja zahtjeva za produženje roka imao bilo kakav dokaz od banke koji garantuje da je njegov kredit u razmatranju i da će biti odobren. S obzirom na to da plaćanje nije izvjesno, nismo htjeli da odugovlačimo dalje, proglasili smo tu licitaciju neuspjelom i raspisali novu”, rekao je Tomić.

On je istakao da je u posljednje vrijeme postalo pravilo, a ne izuzetak, da kupci traže produženje zakonskog roka za plaćanje, koji iznosi 30 dana, zbog čega su odlučili da se ubuduće takvi zahtjevi nikome ne prihvataju.

Milojevićev sin Ognjen je, na licitaciji održanoj 4. oktobra, kupio dva objekta u centru grada, a Zdravko Milojević je tada potvrdio da je on kupac, a da je Ognjen samo učestvovao na licitaciji. Milojević je prošle sedmice rekao da je obezbijedio 2,4 miliona KM i da je donio potvrdu stečajnom upravniku te da je tražio produženje roka, da bi obezbijedio preostali iznos.

(Capital)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.