Mirošljević i Talić formiraju klub nezavisnih odbornika

Nakon što je u utorak Narodni demokratski pokret (NDP) napustio Dragan Talić, danas je to učinio i Vladimir Mirošljević, šef Kluba odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Zbog ovih događaja koji su se desili u zadnja tri dana očigledno je da banjalučki NDP puca po šavovima, a u klupama Skupštine Banjaluke ostala su samo dva odbornika ove stranke.

Mirošljević se u pismenom obraćanju članstvu žestoko obrušio na rukovodstvo stranke, ali nije prozvao predsjednika NDP-a Dragana Čavića.

Navodi da stranačko rukovodstvo zanemaruje potrebe članstva i građana i potpuno se fokusira na lične interese, a članstvu jedino nudi pljuvanje političkih protivnika i podgrijavanje međunacionalnih tenzija.

“Već duže vrijeme, a posebno nakon prošlih lokalnih izbora sve je teže naći časne motive za ostanak u NDP-u. U trenutku kada smo najjača opoziciona i druga po snazi stranka u Banjaluci, kada su desetkovani SDS i PDP i kada građani jedino u nama vide snagu sposobnu da se izbori za njihove interese, rukovodstvo stranke u potpunosti zanemaruje potrebe članstva i građana i potpuno se fokusira na ostvarenje svojih ličnih i parcijalnih interesa, a na štetu svih nas”, navodi se u pismu.

Dodaje da nije bio sklon izlasku iz stranke, ali, kako pojašnjava, “nakon saopštenja rukovodstva NDP-a kojim se na podao način diskvalifikuje Talić, a pravi problemi i uzroci se guraju pod tepih, odlučio je da je vrijeme da i on napusti takvu stranku”.

“U tom saopštenju rukovodstvo NDP-a nije imalo hrabrosti ni da se tako potpiše već se lažno predstavilo kao rukovodstvo Gradske organizacije. Poučen tim primjerom, očekujem da i ja budem proglašen izdajnikom i interesdžijom od strane nekog lažnog organa stranke. Takvu stranku zaista moram napustiti. Ono što neću napustiti, to su građani Banjaluke koji su mi i dali svoje povjerenje, članove NDPa koji su me podržavali sve ove godine kao i način na koji sam sve ovo vrijeme zastupao sve građane Banjaluke”, navodi se u pismu.

Nikola Kužet, generalni sekretar NDP-a, rekao je da Mirošljević već izvjesni period pregovara sa drugim vladajućim strankama, gdje je otvoreno tražio novac.

“Već nekoliko mjeseci želi da bude u vlasti i ne želi da bude opozicioni političar, tako da s njim već duži period nemamo komunikaciju”, kazao je Kužeta.

Dodao je da NDP očekuje i od Talića i od Mirošljevića da vrate odborničke mandate, jer su, kako je istakao, glasove dobili zbog stranke, a ne zbog svojih ličnih stavova.

Kužeta ističe da je GO NDPa Banjaluka stabilan i da su očekivali ovakve stvari. Saša Lazić, odbornik NDPa u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da on ne planira da napusti ovu stranku.

“Talić je dogovorio prije mjesec dana da pređe u DNS, a vidjećemo kome će se Mirošljević prikloniti”, kazao je Lazić.

Dodao je da je odlazak dva odbornika udarac na stranku, ali da će NDP to nadoknati i da je Čavić razaočaran što je Talić napustio stranku.

Komentar od lidera NDPa nismo dobili jer, kako kažu članovi NDPa, Čavić je od juče ujutru na odmoru.

Krsto Jandrić, zamjenik predsjednika NDPa, kazao je da stranka ne može da spriječi i zabrani napuštanje.

“Mislim da bi najkorektnije bilo da vrate madate koje im je dao NDP”, kazao je Jandrić.

Mirošljević je potvrdio Srni da će sa Draganom Talićem formirati klub nezavisnih odbornika u banjalučkom parlamentu.

“Do septembra ćemo o tome odlučiti, jer nam treba još jedan odbornik da bismo napravili klub”, poručio je Talić.

(nezavisne.com)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.