Mještani Čaira uredili kutak za igru

Većinu sportskih sadržaja na igralištu OŠ “Jovan Cvijić” prethodnih dana su obnovili mještani naselja Čaire o svom trošku.

Napravili su i postavili sto za stoni tenis, stubove za mrežu za tenis, ocrtali su igralište za odbojku, uredili fudbalski teren i golove, napravili i postavili sprave za vježbanje. Isto tako postavljene su i nove table i obručevi na košarkaškom terenu.

(Glas Srpske)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.