Nektar FreshWave Festival: Sve spremno za spektakl

nektar freshwave

Rekordan broj izvođača nastupiće na tri festivalske bine na šestom Nektar FreshWave Festivalu, koji će se održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 10. do 12. avgusta!

Na predstojećem izdanju Nektar Fresh Wave festivala publici će se predstaviti rekordan broj od preko 60 izvođača elektronske muzike na tri festivalske bine: Main Stage, Energy Stage i Massive Stage, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

freshwave 2017 raspored

Najveća festivalska bina, Main Stage ugostiće najveće zvijezde elektronske muzike u svijetu. Prve večeri glavna zvijezda ove bine je fenomenalni Dubfire uz kojeg će nastupiti Shaded i živa legenda techno zvuka Carlo Lio, kao i resident DJ Mladen Tomić. Drugo veče ove festivalske bine rezevisano je za tursku super DJ zvijezdu Mahmuta Orhana uz čije hitove plešemo čitavo ljeto, a za pultom najveće festivalske bine iste večeri naćiće se i fantastični Marko Nastić i idejni tvorac festivala Nebs Jack! Posljednje festivalske večeri Main Stage će ugostiti DJ maga Jamesa Zabielu, Lexlaya, Jona Rundella, Sinišu Tamamovića i miljenike festivalske publike Bang La Decks.

Energy Stage ove godine predstavlja najfiniju selekciju regionalnih izvođača i ugostiće najveće regionalne DJ zvijezde od kojih izdvajamo nastupe Fakira i Lady Dee u četvrtak, Ilije Đokovića i Damira Hofmana u petak, Bokee-a, Marka Vukovića i resident DJ dame Joma Maje posljednje festivalske večeri u subotu. Podsjećamo i na pobjednike DJ konkursa, koji će otvoriti program na Energy bini festivala, što je jedan od organizacionih principa  festivala, da pruži šansu mladim i još neafirmisanim izvođačima.

 

Massive Stage, koji je namjenjen ljubiteljima hip hop zvuka, ove godine će predstaviti žive nastupe najelitnijih regionalnih hip hop izvođača! Premijerno na Nektar Fresh Wave festivalu nastupiće Prtii Be Ge, VIP, Who See, Brutal Protest, a po prvi put u Banjaluci će nastupiti Kandžija i Gole žene, Bvana Herbalajzer, Smoke Mardeljano.

Za 6. izdanje Nektar Fresh Wave Festivala akreditovalo se ukupno 100 novinara koji dolaze iz zemlje i iz regiona, a očekujemo da više od 25 000 posjetilaca prođe kroz kapije festivala u predstojeća tri festivalska dana!

Otkazan FWF kamp

Nažalost, zbog tehničkih i infrastrukturnih prepreka koje znatno utiču na uslove kampovanja, kao i zbog sigurnosnih uslova, primorani smo da otkažemo FWF Kamp. Svima koji su rezervisali i uplatili mjesto u kampu osim refundacije novca omogućićemo i alternativni hotelski i hostelski smještaj uz maksimalne pogodnosti u plaćanju. Na taj način želimo da pokažemo da smo dobri domaćini koji prije svega cijene i poštuju svoje goste. Podsjećamo da su i dalje u ponudi festivalski paketi koji podrazumijevaju festivalsku ulaznicu i hotelski i hostelski smještaj za vrijeme trajanja festivala, a od 2. avgusta festivalske ulaznice osim putem on line ticket servisa Kupikartu.ba mogu se kupiti i na Trgu Krajine u Banjaluci.

freshwave press konferencija

Nektar uz Freshwave

Banjalučka pivara je uz Nektar Freshwave od samog početka, a u ime ove kompanije novinarima se obratila portparolka Milka Stanivuković.

– Kada smo krenuli u ovu saradnju htjeli smo da vežemo ime našeg najpoznatijeg brenda Nektar piva za nešto što će na najbolji način predstavljati urbanu kulturu. Zato smo odabrali Freshwave, da budemo prijatelji i patneri festivala i da pomognemo da svake godine bude bolji, veći i impozantniji. Mislimo da Freshwave ima potencijal da postane spektakl svjetskih razmjera koji će se dešavati u našem gradu i zadovoljstvo nam je da budemo njegov dio – kazala je Milka Stanivuiković, portparol Banjalučke pivare.

(srpskacafe.com)

Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada