Nije lako opozicionar biti: Balaban nije imao kome da priča na svom prvom skupu poslije izlaska iz DNS-a!

Donedavni predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban pretrpio je sinoć u banjalučkoj mjesnoj zajednici Bulevar pravi fijasko, u prvom pokušaju povratka na političku scenu poslije iznuđenog odlaska sa funkcije prvog banjalučkog parlamentarca, saznaje Banjaluka.net.

Balaban je, naime, sinoć, zajedno sa odbornikom PDP-a Draškom Stanivukovićem u prostorijama mjesne zajednice Bulevar organizovao „proširenu sjednicu Savjeta mjesne zajednice“, što je njegov prvi konkretan politički potez poslije izlaska iz DNS-a i formiranja novog odborničkog kluba.

Međutim, Balaban je uspio da okupi jedva 20-tak ljudi na ovom skupu, i pored toga što su ga proteklih dana reklamirali na sva zvona.

  • Ionako mala sala mjesne zajednice je bila poluprazna, što je Balabana, kako se vidjelo, jako ražalostilo. Bez obzira na to što nije imao kome da priča, skupio je ipak snage da se obrati i, u opozicionom stilu, kritikovao gradske vlasti i naglašavao ulogu mjesnih zajednica, što je samo po sebi popriličan paradoks pošto je više od deceniju i po proveo na najjačim gradskih funkcijama, prvo kao načelnik tadašnjeg Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove, gdje se i rješava najveći broj životnih pitanja građana, a kasnije i kao predsjednik Skupštine grada, gdje je imao mogućnost da utiče na sve procese u gradu – navode naši sagovornici.

U političkim kuloarima se ovaj potez tumači kao prvi znak Balabanove nove političke akcije poslije izlaska iz gradske vlasti, u kojoj je proveo cijelih 16 godina, kao jedna od najvažnijih figura lokalne političke scene. Takođe, po mišljenju političkih analitičara, nije nimalo slučajno to što je na skupu bio i mladi PDP-ovac Stanivuković.

  • Vidljivo je da je došlo do približavanja između Balabana iz PDP-a, što samo daje dodatnu snagu spekulacijama da se on pokušava udomiti u ovoj partiji, i da je, navodno, kao „cijena“ ulaska spominjana savjetnička pozicija u kabinetu Mladena Ivanića – navode naši izvori.

Oni tvrde da je Balabanu više nego jasno da, poslije izlaska iz DNS-a, na opštim izborima 2018. godine nema šanse za samostalan uspjeh i da će zbog toga u narednim mjesecima pokušati da svoj odbornički klub „utopi“ u neku veću partiju, pri čemu se PDP spominje kao najizvjesniji izbor.

(Banjaluka.net)

  • Olivera Kelecevic

    Slatko ste me nasmijali, hvala vam.

Ponovo se pojavili lažni volonteri

Lažni volonteri, koji se predstavljaju kao volonteri banjalučke Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” i idu od vrata do vrata tražeći novac za humanitarne akcije, opet su se pojavili, upozorili su u ovoj organizaciji.