O sudbini v.d. načelnika u Gradskoj upravi Banjaluke u septembru

igor radojicic

U toku ovog mjeseca biće raspisan konkurs za imenovanje načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, potvrdio je za “Nezavisne” Igor Radojičić, gradonačelnik.

“Biće raspisan konkurs, nakon čega će Skupština grada na prijedlog gradonačelnika odlučiti i imenovati načelnike”, kazao je Radojičić. P

rema njegovim riječima, rezultate će procjenjivati do septembra, kada bi trebalo da bude izvršeno i imenovanje. Dodaje da će s kolegama iz drugih gradskih odbora stranaka u narednih mjesec dana razgovarati koga će oni od svojih članova predložiti na ta mjesta.

“Ko će od v.d. načelnika biti imenovan još nije poznato”, kazao je Radojičić.

Podsjećamo, Radojičić je ranije rekao da su načelnici svih odjeljenja vršioci dužnosti, te da će se na osnovu njihovog učinka i zasluga vršiti imenovanje na ove pozicije.

Takođe, prošlo je već sedam mjeseci od reorganizacije odjeljenja i odsjeka u Gradskoj upravi, a imenovanje načelnika nije izvršeno.

Odbornici u Skupštini grada saglasni su da je većina v.d. načelnika svojim radom zaslužila da ostane na pomenutim funkcijama.

Nenad Talić, odbornik SNSD-a Skupštine grada, rekao je da je zadovoljan radom v.d. načelnika i da po njegovom mišljenju zaslužuju imenovanja za načelnike.

“Jako je bitno da ti ljudi budu u dobroj koordinaciji s gradonačelnikom. Ta veza je najvažnija i njihov odnos i saradnja. Svi su korektno radili, neki s više žara i energije, a neki manje”, rekao je Talić.

Vladimir Mirošljević, nezavisni odbornik u Skupštini grada, ocijenio je da su generalno svi opravdali povjerenje koje im je bilo ukazano, s obzirom na budžet kojim raspolažu.

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a, rekao je da je primijetio nekoliko v.d. načelnika koji svoj posao rade posvećeno, a to su Božana Šljivar, Slaviša Sandić, Petar Bilčar, Natalija Trivić i Dragan Banjac.

Aktuelni v.d. načelnici odjeljenja nisu željeli da komentarišu svoj rad i potencijalno imenovanje, jer, kako kažu, na gradonačelniku je da ocijeni njihov učinak.

V.d. načelnici

Sanja Pavlović, opšta uprava

Radenko Komljenović, privreda

Slobodan Stanarević, prostorno uređenje

Božana Šljivar, finansije

Petar Bilčar, komunalni poslovi

Slaviša Sandić, saobraćaj i putevi

Radenko Lakić, lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje

Dragomir Keserović, boračko-invalidska zaštita

Milenko Letić, Komunalna policija

Janko Kecman, inspekcijski poslovi

Natalija Trivić, kultura, turizam i socijalna politika

Dragan Banjac, obrazovanje, zdravstvo, omladina i sport

(nezavisne.com)

Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada