Ognjen Tadić definitivno formira novu stranku, i to s Nikolom Poplašenom!

Iako je Ognjen Tadić, bivši potpredsjednik Srpske demokratske stranke i aktuelni delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, uporno negirao medijske najave da napušta dosadašnju partiju i osniva novi pokret, portal srpskainfo.com saznaje da se raniji kandidat opozicionog bloka u Srpskoj za predsjednika Republike definitivno opredijelio za razlaz sa SDS-om i da će uskoro formirati sopstvenu političku organizaciju.

U budućem projektu svakako je najzanimljiviji izbor najbližeg saradnika, budući da će jedna od dvije vodeće ličnosti planirane stranke biti – Nikola Poplašen, profesor Univerziteta u Banjaluci i nekadašnji predsjednik RS. Tadić je, inače, u politiku tokom devedesetih godina i ušao pod Poplašenovim patronatom, a u to vrijeme obojica su bili u Srpskoj radikalnoj stranci. Međutim, predsjednički mandat Nikole Poplašena završen je odukom OHR-a o smjeni, a nakon toga se na duži period povukao iz političke javnosti.

Međutim, početkom ovog milenijuma profesor i njegov štićenik našli su se na različitim pozicijama, jer se tokom razlaza među radikalima s ove strane Drine Tadić našao u krilu lojalnom centrali u Beogradu, dok je Poplašen bio blizak struji koja se, mimo stava Vojislava Šešelja, okrenula partnerstvu sa SDS-om i formirala novu grupaciju koju i danas predvodi Milanko Mihajlica.

Ni to nije dugo potrajalo, jer se i Tadić sredinom prošle decenije distancirao od SRS, te prvo kao savjetnik ušao u kabinet tadašnjeg predsjednika Republike i lidera Srpske demokratske stranke Dragana Čavića, a kasnije je napravio zapaženu karijeru u SDS-u. To je potrajalo sve do povlačenja Mladena Bosića sa čela ove partije i izbora Vukote Govedarice za njenog prvog čovjeka.

U tom periodu, Tadić se tri puta obraćao članovima Glavnog odbora stranke otvorenim pismima. Posljednje je objavljeno početkom jula ove godine, a u svakom je naglašeno nezadovoljstvo smjerom kojim se kreće SDS sa novim vrhom.

Sada se i tome bliži kraj, a ponovni zajednički politički nastup s Nikolom Poplašenom stavlja tačku na spekulacije u političkoj budućnosti Ognjena Tadića, od kojih su pojedine bile potpuno bizarne, poput tvrdnje da će pristupiti Nezavisnom bloku Senada Šepića, dok su druge imale više utemeljenja u realnosti, kao što je procjena da će imati blisku saradnju sa Budimirom Balabanom i odborničkim klubom „Sloboda“ u Skupštini grada Banjaluka.

Takođe, kako saznaje srpskainfo.com, u budućem političkom pozicioniranju, tandemu Tadić – Poplašen su najbliži politički potezi koje, među sadašnjim liderima Saveza za promjene, povlači Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

(srpskainfo.com)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je