Petar Božović u banjalučkoj „Noći teatra“

Tradicionalna evropska manifestacija „Noć teatra – Noć teatra BiH 2017“ biće održana 18. novembra, a na sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci te večeri biće izvedena predstava „Otac i sin (Dečja posla)“.

Riječ je o komadu Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, sa slavnim glumcem Petrom Božovićem u glavnoj ulozi. Predstava će biti odigrana sa početkom u 20 časova, a glumačku ekipu čine i Ljubiša Savanović, Sandra Ljubojević, Anja Ilić i Snježana Štikić.

„Noć teatra 2017“ okuplja 24 učesnika iz 13 gradova sa ukupno 34 programska sadržaja.

Koordinatorka „Noći teatra“ za BiH Merima Handanović podsjeća da je ideja o manifestaciji krenula od Elenore Rosi 2007. godine.

Ističe da je cilj manifestacije otvaranje pozorišta i scena kao mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih saznanja o teatarskoj umjetnosti.

Glumac Dejan Andrić iz banjalučkog „Nevid teatra“ najavio je dva programa. Prvi program je Art poezija 6: „Bukovski – 33 u komadu“, koja će imati samo jedno izvođenje u kafe-baru „Eklektik“ u 20.13 časova. Drugi program ovog pozorišta biće održan na istom mjestu, ali u 21 čas i 33 minuta, a riječ je o džez večeri sa Albertom Savićem.

Izvršni producent „Noći teatra“ za BiH Denis Krdžalić kaže da u programu učestvuje sedam profesionalnih teatarskih kuća, te amaterska pozorišta, centri za kulturu, fakulteti, akademije, festivali…

Bogat program

Programski sadržaj „Noć teatra“ ove godine obuhvata 16 predstava, šest radionica za djecu i odrasle, pet onlajn dokumentarnih izložbi, foto-snimanja. Na repertoaru je i slušanje radijskih drama, projekcije filmova i muzički i koncertni program.

(Glas Srpske)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.