Petar Božović u banjalučkoj „Noći teatra“

Tradicionalna evropska manifestacija „Noć teatra – Noć teatra BiH 2017“ biće održana 18. novembra, a na sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci te večeri biće izvedena predstava „Otac i sin (Dečja posla)“.

Riječ je o komadu Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, sa slavnim glumcem Petrom Božovićem u glavnoj ulozi. Predstava će biti odigrana sa početkom u 20 časova, a glumačku ekipu čine i Ljubiša Savanović, Sandra Ljubojević, Anja Ilić i Snježana Štikić.

„Noć teatra 2017“ okuplja 24 učesnika iz 13 gradova sa ukupno 34 programska sadržaja.

Koordinatorka „Noći teatra“ za BiH Merima Handanović podsjeća da je ideja o manifestaciji krenula od Elenore Rosi 2007. godine.

Ističe da je cilj manifestacije otvaranje pozorišta i scena kao mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih saznanja o teatarskoj umjetnosti.

Glumac Dejan Andrić iz banjalučkog „Nevid teatra“ najavio je dva programa. Prvi program je Art poezija 6: „Bukovski – 33 u komadu“, koja će imati samo jedno izvođenje u kafe-baru „Eklektik“ u 20.13 časova. Drugi program ovog pozorišta biće održan na istom mjestu, ali u 21 čas i 33 minuta, a riječ je o džez večeri sa Albertom Savićem.

Izvršni producent „Noći teatra“ za BiH Denis Krdžalić kaže da u programu učestvuje sedam profesionalnih teatarskih kuća, te amaterska pozorišta, centri za kulturu, fakulteti, akademije, festivali…

Bogat program

Programski sadržaj „Noć teatra“ ove godine obuhvata 16 predstava, šest radionica za djecu i odrasle, pet onlajn dokumentarnih izložbi, foto-snimanja. Na repertoaru je i slušanje radijskih drama, projekcije filmova i muzički i koncertni program.

(Glas Srpske)

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.