Počela manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, bogat sadržaj do 30. jula

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sinoć je u Banjaluci zvanično objavio početak manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje će biti održan veći broj događaja sportsko–rekreativnog karaktera.

Radojičić je pozdravio učesnike i goste i izrazio zadovoljstvo što je manifestacija okupila veliki broj ljudi.

On je istakao da mu je čast što je Banjaluka domaćin ovakve manifestacije i poželio svima da se ugodno osjećaju tokom njenog trajanja.

Manifestacija je otvorena koncertom Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” i Banjalučke filharmonije, pod nazivom “Pod zvijezdama”, na obali rijeke Vrbas, pod zidinama tvrđave Kastel.

Izvedene su kompozicije i partiture iz poznatih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe, a u okviru programa otvaranja manifestacije održan je i defile plovnih objekata, gdje su učešće uzeli i banjalučki klubovi vodenih sportova.

Tokom večeri održana je i projekcija filmova sa prvog Međunarodnog festivala podvodnog filma.

Manifestaciju “Ljeto na Vrbasu” organizuje Turistička organizacija Banjaluke, dok su svečanu ceremoniju i koncert na otvorenom podržali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Gradska uprava, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci i kompanija “M:tel”.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja se održava 64. put, trajaće do 30. jula.

(Srna)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.