Počela manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, bogat sadržaj do 30. jula

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sinoć je u Banjaluci zvanično objavio početak manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje će biti održan veći broj događaja sportsko–rekreativnog karaktera.

Radojičić je pozdravio učesnike i goste i izrazio zadovoljstvo što je manifestacija okupila veliki broj ljudi.

On je istakao da mu je čast što je Banjaluka domaćin ovakve manifestacije i poželio svima da se ugodno osjećaju tokom njenog trajanja.

Manifestacija je otvorena koncertom Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” i Banjalučke filharmonije, pod nazivom “Pod zvijezdama”, na obali rijeke Vrbas, pod zidinama tvrđave Kastel.

Izvedene su kompozicije i partiture iz poznatih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe, a u okviru programa otvaranja manifestacije održan je i defile plovnih objekata, gdje su učešće uzeli i banjalučki klubovi vodenih sportova.

Tokom večeri održana je i projekcija filmova sa prvog Međunarodnog festivala podvodnog filma.

Manifestaciju “Ljeto na Vrbasu” organizuje Turistička organizacija Banjaluke, dok su svečanu ceremoniju i koncert na otvorenom podržali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Gradska uprava, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci i kompanija “M:tel”.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja se održava 64. put, trajaće do 30. jula.

(Srna)

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.