Počela manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, bogat sadržaj do 30. jula

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sinoć je u Banjaluci zvanično objavio početak manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje će biti održan veći broj događaja sportsko–rekreativnog karaktera.

Radojičić je pozdravio učesnike i goste i izrazio zadovoljstvo što je manifestacija okupila veliki broj ljudi.

On je istakao da mu je čast što je Banjaluka domaćin ovakve manifestacije i poželio svima da se ugodno osjećaju tokom njenog trajanja.

Manifestacija je otvorena koncertom Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” i Banjalučke filharmonije, pod nazivom “Pod zvijezdama”, na obali rijeke Vrbas, pod zidinama tvrđave Kastel.

Izvedene su kompozicije i partiture iz poznatih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe, a u okviru programa otvaranja manifestacije održan je i defile plovnih objekata, gdje su učešće uzeli i banjalučki klubovi vodenih sportova.

Tokom večeri održana je i projekcija filmova sa prvog Međunarodnog festivala podvodnog filma.

Manifestaciju “Ljeto na Vrbasu” organizuje Turistička organizacija Banjaluke, dok su svečanu ceremoniju i koncert na otvorenom podržali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Gradska uprava, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci i kompanija “M:tel”.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja se održava 64. put, trajaće do 30. jula.

(Srna)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.