Počela manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, bogat sadržaj do 30. jula

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sinoć je u Banjaluci zvanično objavio početak manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje će biti održan veći broj događaja sportsko–rekreativnog karaktera.

Radojičić je pozdravio učesnike i goste i izrazio zadovoljstvo što je manifestacija okupila veliki broj ljudi.

On je istakao da mu je čast što je Banjaluka domaćin ovakve manifestacije i poželio svima da se ugodno osjećaju tokom njenog trajanja.

Manifestacija je otvorena koncertom Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” i Banjalučke filharmonije, pod nazivom “Pod zvijezdama”, na obali rijeke Vrbas, pod zidinama tvrđave Kastel.

Izvedene su kompozicije i partiture iz poznatih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe, a u okviru programa otvaranja manifestacije održan je i defile plovnih objekata, gdje su učešće uzeli i banjalučki klubovi vodenih sportova.

Tokom večeri održana je i projekcija filmova sa prvog Međunarodnog festivala podvodnog filma.

Manifestaciju “Ljeto na Vrbasu” organizuje Turistička organizacija Banjaluke, dok su svečanu ceremoniju i koncert na otvorenom podržali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Gradska uprava, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci i kompanija “M:tel”.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja se održava 64. put, trajaće do 30. jula.

(Srna)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.