Postavili ultimatum i najavili masovnije proteste

Ukoliko se do ponedjeljka ne donese odluka o ograničavanju kupovine novih službenih automobila u RS, na maksimalno 60.000 KM, u Banjaluci će biti organizovani masovniji protesti od onih koji su se desili u utorak.

Odbornik PDP-a u Skupštini Banjaluke Draško Stanivuković, jedan od organizatora protesta, kazao je da „Banjaluka neće biti mirna u avgustu kad su godišnji odmori“. Međutim, nije precizirao kada će tačno ponovo protestovati, uz napomenu da će odluku donijeti u međuvremenu.

– Ako do ponedjeljka ne dobijemo odgovore na naš zahtjev koji smo iznijeli u utorak na protestima, izvešćemo još više ljudi. Ako kažu „što nema više ljudi“, dobiće to, imaćemo još masovnije proteste – kazao je Stanivuković.

On je danas organizovao press konferenciju, zajedno sa predstavnikom humanitarne organizacije „Budi drugačiji“, na sred ulice, na zaustavnoj traci nedaleko od zgrade Vlade RS, te još nekoliko republičkih institucija.

Poručio je da se novi protesti organizuju ne samo zbog „audija“ od 115.000 KM ministra prosvjete i kulture RS, nego i novih vozila ministra trgovine i turizma RS, ali i svih drugih.

– Predsjednik i premijerka RS kažu da je ministar Igor Crnadak napravio trik jer je poništio tender za kupovinu vozila. Neka se i drugi ministri tako našale, naprave trik, pa ne kupe vozilo – poručeno je danas.

Iz organizacije „Budi drugačiji“ su poručili da „dok se humanitarnim brojevima skuplja novac za liječenje oboljelih, ministri se bahate narodnim novcem“.

(mondo.ba)

Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada