Postavili ultimatum i najavili masovnije proteste

Ukoliko se do ponedjeljka ne donese odluka o ograničavanju kupovine novih službenih automobila u RS, na maksimalno 60.000 KM, u Banjaluci će biti organizovani masovniji protesti od onih koji su se desili u utorak.

Odbornik PDP-a u Skupštini Banjaluke Draško Stanivuković, jedan od organizatora protesta, kazao je da „Banjaluka neće biti mirna u avgustu kad su godišnji odmori“. Međutim, nije precizirao kada će tačno ponovo protestovati, uz napomenu da će odluku donijeti u međuvremenu.

– Ako do ponedjeljka ne dobijemo odgovore na naš zahtjev koji smo iznijeli u utorak na protestima, izvešćemo još više ljudi. Ako kažu „što nema više ljudi“, dobiće to, imaćemo još masovnije proteste – kazao je Stanivuković.

On je danas organizovao press konferenciju, zajedno sa predstavnikom humanitarne organizacije „Budi drugačiji“, na sred ulice, na zaustavnoj traci nedaleko od zgrade Vlade RS, te još nekoliko republičkih institucija.

Poručio je da se novi protesti organizuju ne samo zbog „audija“ od 115.000 KM ministra prosvjete i kulture RS, nego i novih vozila ministra trgovine i turizma RS, ali i svih drugih.

– Predsjednik i premijerka RS kažu da je ministar Igor Crnadak napravio trik jer je poništio tender za kupovinu vozila. Neka se i drugi ministri tako našale, naprave trik, pa ne kupe vozilo – poručeno je danas.

Iz organizacije „Budi drugačiji“ su poručili da „dok se humanitarnim brojevima skuplja novac za liječenje oboljelih, ministri se bahate narodnim novcem“.

(mondo.ba)

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.