Radojičić: Novi gradski odbor pobjeđuje i 2018. i 2020. godine

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić rekao je da očekuje da će Gradski odbor, koji danas bude izabran, iznijeti izbornu pobjedu 2018. godine, kao i 2020. godine na lokalnim izborima.

Radojičić je napomenuo da je Gradski odbor, kojem ističe mandat, bio veoma uspješan u tri izborna ciklusa u kojima je izvojevao tri izborne pobjede.

“Iza nas je veoma uspješan četverogodišnji mandat, ali ističe redovni mandat i danas biramo novi Gradski odbor SNSD-a Banjaluka… U novom Gradskom odboru imamo 116 starih i 115 novih članova i Gradska organizacija uvijek ima prostora za nove ljude”, rekao je Radojičić novinarima pred početak Izborne konferencije Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Radojičić je napomenuo da se na Izbornoj konferencija samo bira Gradski odbor, koji će na prvoj narednoj sjednici za dvije sedmice izabrati predsjednika, potpredsjednike, sekretara.

Prema njegovim riječima, Banjaluka je najveća organizacija SNSD-a među svim političkim partijama u Srpskoj, a možda i u BiH, jer sa ovim danom ima više od 26.000 registrovanih članova, 247 mjesnih odbora, 16 rejonskih odbora, te 10 komisija i savjeta.

Radojičić je dodao i da će na Izbornoj konferenciji biti usvojen četvorogodišnji izvještaj o radu.

Izbornoj konferenciji SNSD-a prisustvuje potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, članovi Gradskog obora, rukovodstvo SNSD-a.

(ATV)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.