Rafinerija nafte Brod bira najboljeg u struci

I najveći tehnološko-tehnički procesi mogu stati zbog najmanje sitnice. I svaki proizvodni lanac može pući zbog najslabije karike. Jačanje i nadogradnja karika je sistem u koji vjeruju u “Rafinerija nafte Brod” a.d. Brod.

Stoga je i ove godine organizovan i održan višednevni konkurs „Najbolji u struci”. Cilj konkursa je unaprijeđivanje profesionalnih vještina radnika, pozitivan rast na prestižu struke i zdrava kompeticija među više od 970 radnika Rafinerije.

Čak 124 radnika Rafinerije nafte Brod učestvovalo je u konkursu koji je obuhvatio slijedeće struke: operater, operater peći, operater auto pretakališta, operater otpreme LPG, mjerilac rezervoara dorade, operater KTP, operater čišćenja voda, električar, bravar, varilac, laborant.

Takmičari konkursa “Najbolji u struci” morali su pokazati svoje znanje u teorijskom i praktičnom dijelu koji se sastojao od simulacije praktičnog rada. U izboru „najboljih” Komisija je imala težak posao jer su takmičari pokazali visok nivo profesionalnih vještina.

U jakoj konkurenciji prva mjesta, na konkursu “Najbolji u struci” Rafinerije nafte Brod su zauzeli: Trifunović Pero (operater 1), Trifunović Zoran (operater 2), Grabovac Milivoje (operater 3), Šaran Dragoslav (operater peći), Šukurma Dejan (operater tanker otpreme), Vuković Blagoje (operater otpreme TNG), Trninić Dražen (mjerač rezervoara dorade), Šišljagić Vaso (operater KTP), Kušljić Nebojša (operater čišćenja voda), Čikoje Đorđe (električar), Đurić Miroslav (bravar), Stjepanović Goran (varilac) i Kosić Marijana (laborant).

U svakoj struci za prva tri mjesta kompanija je obezbjedila novčane nagrade. Ali najdraža nagrada je prolaz u drugu etapu korporativnog konkursa koji će biti održan u ruskom gradu Usinsk koji je poznato središte proizvodnje nafte i plina.

Za titulu najboljeg na nivou kompanije „Zarubežnjeft” i njenih ćerka kompanija Rafineriju nafte Brod svojim znanjima i profesionalnim vještinama predstaviće najbolji na održanom konkursu Đurić Miroslav (bravar) i Stjepanović Goran (varilac).

„Svjesni smo težine zadatka koji je pred nama. Nije bilo lako pokazati sve svoje vještine među brojnim kolegama koje poznajemo, a biće još teže u hladnom Usinsku. Nadam se da će trema i brojni takmičari u nama dodatno probuditi zdravu ambiciju za titulom najboljeg u struci na korporativnom nivou”, saglasni su Stjepanović i Đurić.

Grad uz Borac: Naći najbolje rješenje za problem dugovanja

Borac želi u budućnosti da bude stabilan i samoodrživ klub. Problem predstavljaju dugovi iz prošlosti koji opterećuju tekuće poslovanje. Iako je sadašnja uprava napravila veliki posao u protekloj godini i dalje su prisutni brojni finansijski problemi.

Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Više od sto građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Dodik: Suspenzija nije trajno odustajanje od referenduma

Suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije trajno odustajanje, a ostaće na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematrizuju i ukoliko se ne bude poštovao Ustav i Dejtonski sporazum.